Stränderna runt Ao Nang lika fina som vi minns dem

Båtresa mellan Koh Lanta och Ao Nang

Resan till Thailand startade 11 april 2007. Efter fem nätter på Koh Lanta, två nätter på Koh Nga och sex nätter på Koh Lanta igen så avslutar vi resan med fyra nätter (dagar) i Ao Nang.

Vi är lika tråkiga som vi varit tidigare. Vi tar in på hotellet vi bodde på för fyra år sedan. Hotell Pra Nang Inn - inte för att det var så bra utan för att det ligger så enormt bra till. 

Det går inte att bo mycket centralare i Ao Nang. Syftet med att stanna i Ao Nang några dagar är att vi ska shoppa och så ska vi titta på - Pra Nang stranden - som vi minns att den var så fin.

Vi åker båt från Ko Lanta direkt till Ao Nang. Här blir alla upphämtade av en lastbil (buss med flak) och körda till sina hotell. Ibland blir man imponerad av Thailand eftersom allt fungerar. De har någon slags koll på alla turister fast man undrar på vilket sätt.

Redan första kvällen i Ao Nang shoppar vi en del. Vi köper bland annat en Gameboy och några gameboyspel till Oscar. Efter det är det sätter vi oss på en restaurang, tar några öl och äter pizza. Oscar spelar Gameboy.

Första dagen tar vi båten till Pra Nang stranden. Vi vill gärna se om det är så vackert som vi mindes det. Och visst är det vackert! Längst bort på stranden finns Princess grottan och där är så fint. Tar du ett fint foto får du med en fin strand, limestones och kanske en långsvansbåt. Havet är dessutom enormt blått med lugna fina vågor.

Pra Nang stranden från Princessgrottan
Pra Nang stranden


Andra dagen tar vi båten till Ko Poda. Vi väljer att åka till Ko Poda istället för Chicken Island för att vädret är lite si och så. Vi vet att på Ko Poda finns en liten restaurang där man kan ta skydd ifall regnet kommer.

Ko Poda är fint och vi hinner bada lite grann men vädret blir allt sämre. Vi blir sittande på restaurangen på Ko Poda en lång stund. Det blir några Singaöl för att fördriva tiden. På något lustigt sätt så gör det ingenting att det regnar för det är mysigt i alla fall. Det är ändå varmt och det regnar ordentligt, dvs inget småduggande vi kan ha i Sverige. Regnet vräker ner och när det slutar åker vi därifrån. Det är fint på Koh Poda, sanden är vit och havet är blått. Det finns ett litet korallrev att snorkla på om man vill.


Koh Poda i mycket mulet väder
Koh Poda i mycket mulet väder

Andra kvällen i Ao Nang har Janne slut på snuset och han måste hitta nytt. Han letar i hela Ao Nang efter snus men det finns inget. Vi tar bussen in till Krabi för att han ska få besöka Café Europa - den skandinaviska (dansk) restaurangen. Där har de haft snus förrut när vi varit där.

Eftersom vi besökte restaurangen passade vi på att äta några goda smörrebröd och Oscar åt potatismos och köttbullar. Naturligtvis fanns det snus - inte rätt sort men det spelade ingen roll. Det spelade heller ingen roll att dosan kostade cirka 60 kronor. Janne var glad och lycklig igen.

Koh Poda i ett häftigt tropiskt regn
Ao Nang - från ett bussflak på väg till Krabi


Krabi i sig är också värd ett litet besök och vi shoppade lite även här. Köpte med oss lite från mataffären (kryddor) hem och Oscar fick en ryggsäck.

Tredje dagen i Ao Nang tar vi båten till Railey Beach. Precis som förra gång tycker vi att denna strand är lite överreklamerad. Den är överreklamerad som strand men det är bra att det finns restauranger att äta på. Här finns även några affärer, hotell och Internet mm. Vi gillar inte stranden av den anledningen att det går knappt att bada där när lågvattnet kommer.

Vår sista dag i Ao Nang åker vi tillbaka till Pra Nang. Även denna dag är vädret lite si och så. Vi väljer Pra Nangstranden eftersom den inte ligger så långt bort om det dåliga vädret kommer. Vi måste ju kunna ta oss hem eftersom vi ska med ett flygplan senare på kvällen.


Vi stannar på Pra Nang i stort sätt hela dagen och väljer att åka hem när vi ser att regnet är nära. Vi kommer precis hem till Ao Nang med båten när störtskuren kommer.


Railey Beach
Tillbaka till Pra Nang stranden sista dagen


Vi har för avsikt att shoppa de sista timmarna vi har kvar i Ao Nang, men regnet forsar ner i flera timmar. Det finns ingen chans att vi kan shoppa i det vädret. Som vanligt gör det inte så mycket att det regnar eftersom det regnar ordentligt. Vi blir sittande på en restaurang och äter och dricker tills det är dags att åka därifrån. Några kronor sparade vi säkert och filmerna vi troligen hade köpt klarar vi nog oss utan. 

Så är det bara hemresan till Sverige kvar av semestern. Vi tycker om Thailand och hit kommer vi att åka tillbaka många gånger men inte Ao Nang en gång till. Vi tycker att Ao Nang egentligen är en ganska tråkig plats. Stränderna och öarna utanför Ao Nang är fina men ändå inte värda ett besök till. Shoppa kan man göra på andra platser.

Nästa gång reser vi till Ko Lipe och Ko Lanta. Ko Lipe har vi fortfarande inte sett och Ko Lanta var alldeles underbart på denna resa. Även Ko Ngai kanske vi återkommer till en dag.