Varma källor med leriga bad i Nha Trang

Oscar och jag i ett lerigt badkar
Idag har vi gjort ännu en liten utflykt här i Nha Trang, Vietnam. Vi har varit vid Mineral Mude, som utflykten kallas. 

Det är en plats med varma källor och lerigt vatten. Det tar oss cirka 20 minuter med taxi att åka dit från vårt hotell. 

När vi tagit oss in på området börjar vi med att bada i "badkar". Badkaren är fulla med varmt vatten från några varma källor. 

Vattnet i de första badkaren är  lerigt vatten. På botten av badkaret ligger massor av lera och man kan kladda ner sig hur mycket som helst. Säkert är det nyttigt för hälsan eller något liknande. 

Visst är det väl en ganska kul grej. Jag blir ändå väldigt äcklad av att den man som sitter i samma tunna skrapar förhårdnader från sina fötter. Hur många har gjort det före honom. Jag inser att vattnet måste vara jätteäckligt och lämnar snart badkaret. 

Jag och Oscar i ett rent badkar
Janne och Oscar i ett rent badkar

Oscar kliver ner i badkaret med lera, men han är helt ointresserad. Han tycker det är äckligt med lerigt vatten så han vill inte bada där och går upp igen. 

Vi går vidare till nästa "badkar". Här är det "rent" vatten men det är fortfarande mycket varmt. Här sitter vi länge i det varma vattnet. Vi sitter ända tills vi blir bortmotade eftersom det är fler som vill bada.

Varmt vattenfall
Pool med varmt vatten

Vi går vidare på området och kommer till flertalet duschar och några små vattenfall med vatten från de varma källorna. När vi närmare oss slutet på området finns det stora swimmingpooler. Det finns en pool för barnen och en pool för vuxna. Här är vattnet rent och det är varmt.

Vårt hotell från gatan
Oscar med sin nya drake på stranden

Vi tar oss tillbaka till hotellet när halvdagsutflykten är över. På eftermiddagen går vi till stranden och Oscar får leka med den drake vi köpte redan igår. Då var det så mycket folk på stranden men idag är det lugnare. Idag kan han springa omkring med draken. 

På kvällen äter vi middag på det som blivit en favoritplats förutom Louisiane Brewhouse. Vår andra favorit är Little Italy, en pizzeria där vi ätit några gånger. Vi ska avsluta resan i Ho Chi Minh City, men innan dess har vi två hela dagar kvar i Nha Trang.