Våra sista dagar i ett trevligt Nha Trang

Oscar på tivoli i Nha Trang
Vi har varit i Nha Trang nu i snart två veckor och vi har gjort de utflykter vi vill göra. De två senaste dagarna har vi varit hemma i närområdet. Det har ändå varit några ganska händelserika dagar. 

Gårdagen började med att vi gick till en frisör så nu är Oscar fin i håret igen.  När frisören var klart fortsätter vi till Louisiane Brewhouse. Här tillbringar vi hela dagen och som vanligt trivs vi där. Vi har varit där flera gånger under de dagar vi varit i Nha Trang. 

För några dSagar sedan plockade Oscar av sig sina armpuffar i poolen här och visade att han kan simma. Nu hoppar och leker han utan puffar, så roligt för honom. 

Mot kvällningen igår gick vi ännu en gång till det tivoli som finns här. Det är väl inget märkvärdigt tivoli egentligen men det är roligt för Oscar att få åka lite karuseller. Något märkligt som vi lärt oss på tivoli är att man inte står i kö för att köpa biljetter. Man ställer sig bara längst fram och ber att få köpa en biljett. Det hela känns mycket märkligt men så går det till. 

Janne och Oscar på tivoli

Jag och Oscar på tivoli

Något som jag inte berättat tidigare är att jag har fixat nya glasögon här i Nha Trang. Jag hade med mig ett glasögonrecept från min optiker hemma. Här har jag valt ut ett par glasögon och lämnat receptet till en optiker här. Det blev flera tusen billigare än vad det skulle ha kostat hemma. Siffrorna i ett glasögonrecept förstår en optiker oavsett språk. Toppen helt enkelt!

Den stora händelsen idag är att Janne fyller år. Det var en stor överraskning att vårt hotell hade koll på det. De bjöd oss på en hel tårta med gratulationshälsningar till Janne. 

Dagen har avslutats med vårt sista besök på restaurang Little Italy. Little Italy är den restaurang vi har tyckt bäst om på kvällarna så vi ville avsluta Nha Trang på bästa sätt. Restaurangen är precis lika bra och trevlig idag som tidigare. 

Grattis Janne, tårta från hotellet

Janne och Oscar på Little Italy

Vår vistelse i Nha Trang tar slut i morgon. Vi har tyckt om Nha Trang, men det är ingen mysig stad. Det är mycket trafik och det är mycket människor. Det positiva är att det finns mycket man kan göra och det finns mycket att se. Vi har verkligen haft två jättetrevliga veckor här. 

I morgon lämnar vi Nha Trang och flyger tillbaka till Ho Chi Minh City, där vi började resan för några veckor sedan. Nu har vi några dagar kvar och Återföreningshallen står på att göra listan. 

Här fortsätter resan