Sol och bad i Nha Trang, Vietnam

Oscar i poolen på Louisiane
Efter fyra dagar i Ho Chi Minh City flyger vi med Vietnam Airlines till Nha Trang.  Nu ska vi vara här i två veckor mest för att sola och bada. Det här är en resa anpassad för Oscar som är fyra år och därför blir det inte mer avancerat än så. Vi har redan vara här några dagar och hunnit göra en hel del. 

Från från Ho Chi Minh till Nha Trang tog knappt 45 minuter och med taxi från flygplatsen till hotellet tog det kanske en halvtimme. Vi har förbokat hotell Hái Yén hemifrån. Vi valde hotellet för att de har pool och för att det ligger alldeles vid havet. 

Hotellet är trestjärnigt och hade bokat ett av hotellets större rum. Vi blir ändå överraskade när det visar sig att vi får två rum, både vardagsrum och sovrum. Väldigt praktiskt. Hotellet är lite slitet men ändå helt ok. 

Stranden i Nha Trang

Jannes favoritmat på Louisiane

Hotellet har pool och vi har så klart badat där. Tråkigt nog är det väldigt få som badar där att vi har redan sökt oss därifrån. Vi började gå söderut längs vägen och har hittat ett jättetrevligt ställe som heter Brewhouse Louisiane.  

Brewhouse Louisiane har bara varit öppet en månad. Här bygger de sin egen öl, det finns restaurang, solstolar,  pool och massage. Man får betala för solstolarna, mat och dricka mm men det är det gratis att bada i poolen. Där trivs vi jättebra hela dagar.

Jag och Oscar på Dam Market

Jag på vattenparken i Nha Trang

Alldeles utanför vårt hotellet, på andra sidan gatan, finns stranden. Stranden sägs vara 7 km lång. Den är ganska fin på sina stället men lite skräpig på andra ställen. Där vi har badat blir det ganska snabbt djup och därför ingen barnvänlig strand, men vi badar där ändå. På vissa ställen längs stranden finns det solstolar och parasoll. 

Här i Nha Trang finns längs stranden både tivoli och en vattenpark. Tivoli har vi inte varit på ännu men vattenparken har vi varit på idag. Inträdet kostade cirka 20 kronor för hela familjen. Vad som finns i parken är en stor pool med vågmaskin och andra pooler med rutschbanor. Det finns även riktigt små rutschbanor för de mindre barnen. 

Stranden i Nha Trang

Stranden i Nha Trang

Längs stranden finns en strandpromenad. Den kantas av ett flertal restauranger, men vi har inte hittat några enklare mysiga ställen längs stranden. Går man istället in på gatorna ett kvarter bort från stranden finns massor av resebyråer, små hotell, restauranger och barer. Det är på de bakgatorna vi har hittat de bästa ställena hittills. 

Vi har varit på marknad också, Dam Market, den ligger i det mer centrala delen av Nha Trang. Här finns mycket torkad fisk bland annat små sjöhästar och massor av vad vi kallar exotiska frukter. Vi har köpt en mask, cyklop och simfötter till Oscar. 

Oscar ska snorkla
Utsikt från vårt hotellrum

Nha Trang är en stor stad med cirka 300 000 invånare och det finns en hel del att roa sig med. Vad som mer finns är en massa moppar, precis som i Ho Chi Minh City. Här har vi i alla fall märkt att ljudet från moppar tystnar på natten. 

När vi går till och från Brewhous Louisiane passerar vi en dykfirma. Janne har pratat med dem och bestämt att i morgon ska han göra sina första dyk i Vietnam.  

Här fortsätter resan