Vi är kvar i Bangkok och besöker Wimanmek Maison och Dusit Zoo

Oscar vid Wimanmek Maison
i lånade kläder
 Vi har blivit kvar i Bangkok fyra dagar på grund av askmoln från Island.

Fjärde dagen bestämmer vi oss för att titta på Wimanmek Maison och gå på Dusit Zoo. Något kulturellt för oss vuxna och zoo för Oscar. Praktiskt eftersom de ligger precis bredvid varandra.

Vi är inte rätt personer att berätta om Wimanmek Maison, men huset är byggt i teak och beboddes för cirka 100 år sedan av Thailands dåvarande kung.

För att gå in i huset skulle man vara korrekt klädd. Vi fick alla låna kläder. Oscar var jättefin i sin rosa städrock och svarta kjol. Guidningen i huset tog cirka 40 minuter och var på engelska. Efter Wimanmek House äter vi grillad kyckling från ett gatustånd, tillsammans med några små varaner i en damm strax bredvid. Efter lunchen går vi in på Dusit Zoo.


Lunch utanför Dusit Zoo
Liten varan utanför Dusit Zoo

Vi hade fått veta att Dusit Zoo inte var så märkvärdigt, men kanske ville taxichauffören köra oss till Safari (en annan djurpark) för att det var längre dit. Vad vet vi??


Vi tyckte i alla fall att Dusit Zoo var absolut sevärt om man kommer med barn. Det var inte särskilt stort men det fanns en hel del djur som vit tiger, någon björn, hajar, ormar och massor av fåglar. Dessutom var en del av parken full av karuseller men de brydde vi oss inte om. 


Sälshow - fyra killar och fyra sälar
Sälen har fått 20 bath i dricks av Oscar

Det absolut bästa med hela djurparken var en sälshow. Sälshowen är värd ett besök bara den. Även vi vuxna tyckte det var jättetrevligt och man gick därifrån med ett leende. Till och med delfinerna på Kolmården har mycket hård konkurrens av dessa sälar.


Fyra killar med varsinn säl och de verkade ha en fantastisk relation till sin säl - ungefär som man har till en hund. Hela showen avslutades med att sälarna fick dricks och de hoppade upp ur vattnet och plockade pengar direkt ur publikens händer. Hela showen hölls på thailändska.


I taxibilen från zoo tillbaka till Sukhumvit hamnar vi i en demonstration. Människorna hade rosa tröjor på sig och verkade inte fientliga. Just då visste vi inte vilka dem var men fick senare veta att det var Bangkokbor (varken röda eller gula) som vill att rödskjortorna ska åka hem. Vad de än ville så känns det lätt obehagligt att hamna i en demonstration man inte vet något om.


För att förstå våra val av aktiviteter ska man veta att vi hade en liten turistbroschyr med aktiviteter för familjen. Varje kväll studerades denna broschyr för att hitta morgondagens aktivitet.


Janne ville åka till Patpong området eftersom vi aldrig varit där och en av familjeaktiviterna i broschyren ligger alldeles nära Patpong så det blev en bra kombination. Det sätt långt inne att jag som är fruktansvärt ormrädd ändå sent på kvällen säger "Imorgon åker vi till Snake Farm!"