En trevlig utflykt runt Koh Samui

Big Buddah - 73 trappsteg

Vi befinner oss på Koh Samui på Chewang Beach. Idag ska vi göra en utflykt, vi har hyrt en egen chaufför och en bil som ska köra oss runt ön.

Vi började med att åka norrut på ön för att besöka Big Buddah, en 12 meter hög Buddahstaty. Det är 73 trappsteg för att komma upp till statyn.


Efter stoppet vid statyn åker vi en elefantfarm och red runt på elefanter. Elefanterna vandrade runt bland träd och buskar. Det gungade rätt rejält. Efter att vi ridit runt på elefanter cirka en timme blev det "baby elephant show".


Elefantungen var så klart jättesöt och han såg ut att ha roligt när han gjorde sina konster. Gav man elefanten 20 bath så gick han själv och köpte bananer för pengarna. Elefanten kunde sitta fint och han masserade turisternas ryggar. Janne var en av dem som lät sig masseras av elefantungen. Enligt Janne var han lite hårdfotad, han slog rätt hårt.


Den lille elefanten kunde också gå omkring och pussa sina besökare med snabeln. Eftersom elefanten såg så glad ut blev vi glada av att se honom. Babyelefanten upptäckt att Janne hade köpt bananer och kom mot honom. Janne undrade om han skulle skala bananerna men det fick han snabbt veta att det behövdes inte. Elefanten tog bananerna ur handen på honom.


Baby Elephant Show
Janne och jag, på elefanten

Efter elefantshowen blir det uppvisning av vad en liten apa kan göra. Han visade att han kunde plocka nötter från en palm och han ville gärna gå runt och hålla handen som ett litet barn.

Vår tur runt ön går vidare. Vi åker vidare till Lamai för att titta på klippformationer föreställande ett kvinnligt och ett manligt könsorgan, på thailändska Hin Ta och Hin Yai. Javisst med fantasi kan man förstå varför de skulle vara intressanta, men i övrigt bara klippor, rätt fina ändå. 

Klippor vid Lamai
Jag vid havet och klipporna vid Lamai

Sen åker bilen vidare till Wat Kiri Wongkaram. Här finns en Buddah som är mumiefierad. Mannen som är mumie dog 1973. Han var munk men hade största delen av sitt liv levat som en vanlig människa. Lite märkligt kan man tycka att han är mumifierad. 

Efter mumien stannade vi vid ett vattenfall som vi badade vid. Som tidigare tyckte vi att det var kallt och lite kul att bada i vattenfall. Vattenfallet heter Na Muang. Förutom vattenfall hittar Janne en liten groda som krupit in i ett hål.

Vattenfallet där vi badar
 - Na Muang
Buddah mumifierad - Wat Kiri Wongkaram

 Efter vattenfallet stannade vi i staden Nathon och åt lunch därefter shoppade vi en stund men det fanns inte mycket affärer där. Sen var det hemfärden kvar och det har varit en trevlig rundtur på ön. 

Hemma på Chewang Beach igen går vi huvudgatan fram och tillbaka för att titta på folkvimlet, alla restauranger, barer och affärer. Så här långt tycker vi riktigt bra om Koh Samui. I morgon blir det en dag på stranden igen.