Orm vid frukosten innan vi åker vidare till Koh Samui

Ormen i blommorna vid frukostbordet

Idag ska vi lämna Koh Pha Ngan och Panviman Resort där vi har varit  nästan en vecka. Vi börjar dagen med frukost i restaurangen som ligger utomhus, på berget bredvid trapporna som leder ner till havet. Allting är precis som det ska vara en morgon på Panviman Resort, eller...

Jag sitter lugnt och äter när jag ser något som rör sig i blomrabatten alldeles bredvid min stol och vårt bord. Ormen ligger närmare än en meter från mig. Jag tittar lite extra igen ifall jag sett fel för den är så liten, sen säger jag förvånansvärt lugnt. Det ligger en liten orm i blomrabatten. Jag är lite fundersam över vad jag ska göra men Janne vill att vi ska säga till personalen. 

Ormen var cirka 30 cm lång och 1 cm bred. Gröngulrandig. I Thailand finns det många giftiga ormar så vi ville veta om ormen var giftig så vi säger till personalen.

Vi åker ännu ett lastbilsflak
Tillbaka i civilisationen och mobilen fungerar

Det är fyra personer som arbetar som servitriser, en kille och tre tjejer. Alla är troligtvis thailändare. De tre tjejerna bara skrek när de får veta om ormen. Intressant ändå att se att även inhemska personer ogillar ormar. Killen kom och tittade och kom sen med en stor sopborste och sopade bort den Man kunde förstå att även killen hade respekt för ormen även om han hävdade att den var ofarlig. Ormen sopades ner på stranden och låg senare på klipporna.

Efter frukosten och äventyret med ormen kom ännu ett lastbilsflak och hämtade upp oss. Det var inte lika guppigt på vägen när vi åkte tillbaka men troligen berodde det bara på att vi var medvetna om det den här gången. Det kom inte som någon överraskning att vägen var i uselt skick. Vi kommer välbehållna tillbaka till Thong Sala och civilisationen. Här tar Janne genast fram sin mobil och ringer hem. Från Thong Sala tar vi båten till Koh Samui.

Pina Colado och Long Island Icetea
Janne i hotellets poolbar

Båten mellan Koh Pha Ngan och Koh Samui tog 40 minuter. Framme i Koh Samui blir vi upphämtade och körda till Chewang Buri Resort, ett fint hotellet på Chewang Beach. När vi kör in i staden där stranden ligger säger Janne "den här staden tycker jag om". Det var nog egentligen inget speciellt med staden men här fanns människor och civilisation, det hade vi inte sett på länge. Det är fullt förståeligt att han tyckte om att se alla dessa människor.

Vi har TV på rummet
Vi skålar i thailändskt rödvin

Vi checkar in på ett fint hotell med pool alldeles vid stranden, tittar till poolen och stranden som var full av solstolar. Vi tar varsin drink i poolbaren, tar sen en promenad längs huvudgatan. Gatan kantas av hur många restauranger, affärer och barer som helst. 

Kvällen avslutas hemma på rummet med TV och thailändskt rödvin. Vinet är ingen höjdare men det är thailändskt, därför duger det bra. Det händer inte mycket mer och i morgon ska vi börja upptäcka Koh Samui.