Idag ser vi att allt inte är öde - Koh Pha Ngan

Thong Nai Pan Yai - från vår balkong
Vi befinner oss på Koh Pha Ngan i Thailand vid stranden Thong Nai Pan Noi. Vi kom hit sent igår kväll. Allt var mörkt och hotellet verkade öde. Vi hann få i oss lite mat innan restaurangen stängde och Janne fixade några öl till rummet. 

Sen satt vi på balkongen och spekulerade i vad det var vi såg en bit bort där det lyste lampor. Vi trodde att det var en hamn för båtar. Så fel man kan ha...

Det första vi såg i morse när vi gick ut på balkongen igen var en lång strand. Oj så fel vi hade gissat!

När vi fått i oss frukosten så inser vi att hotellet inte heller är fullt så öde som vi befarade igår. Om vi går trapporna ner mot havet så kommer vi till stranden. Vi bor på den norra stranden och den vi ser från balkongen är den södra stranden - Thong Nai Pan Yai.

Thong Nai Pan Noi - stranden där vi bor
Nere på stranden finns några restauranger, inte många alls och en liten dykfirma. Vi har hittat vad som kommer att bli vår favoritrestaurang. Restaurangen heter Star Hut och här finns allt vi behöver i mat och dryckesväg.

Så annorlunda allt visade sig vara när vi ser hur allt ser ut. Efter att ha bekantat oss med hotellet och hittat favoriten Star Hut bestämmer vi oss för att stanna här i sex nätter. Vi bokar in alla nätterna på Panviman Resort.

Just idag har vi inte gjort mycket mer än varit på stranden, solat, badat, varit på Star Hut och Janne har bokat en dykutflykt. Så i morgon ska Janne dyka. 

Här fortsätter resan