Hur man fördriver en dag på Koh Pha Ngan

Jag vid frukostbordet på Panviman Resort
 Vi befinner oss på Koh Pha Ngan och vi bor fint på Panviman Resort. Vår närmaste strand ligger på Thong Nai Pan Noi (norr) och den strand vi ser från vår balkong ligger på Thong Nai Pan Yai (söder).

Idag bestämmer vi oss för att göra en utflykt till den södra stranden, eftersom vi ännu inte varit där. Vi börjar med att äta frukost på hotellet restaurang vid havet. Det ligger som på en veranda med havet som utsikt. Det är fint!

Efter frukosten packar vi vad vi vill ha med oss, ordnar en långsvansbåt som kör över oss till stranden Thong Nai Pan Yai. Stranden som vi hittills bara sett från balkongen och den strand som vi första kvällen i mörker trodde var en båthamn.

Även den här stranden visar sig vara jättefin och det finns några restauranger. Vi börjar med att sola och bada. När vi tröttnat på det så sätter vi oss på en av restaurangerna. När vi sitter vid lunchbordet börjar molnen så sakteliga bli fler och fler. Regndropparna börjar fall lite smått. Vi äter vår mat i lugn och ro trots ett stillsamt regn.  Molnen verkar inte skingra sig så vi bestämmer vi oss ändå för att det är bättre att åka tillbaka till vår strand ifall det blir mer regn.

Stranden Thong Nai Pan Yai
Panviman Resort från havet

Janne tillbaka på
stranden hemma
Chang och Singha
på Star Hut

Hemma på vår strand slår vi oss ner på Star Hut igen. Det har verkligen blivit favoritplatsen. Här sitter vi bra länge för vi har ändå inget bättre för oss. Vi dricker Singha och Chang, badar lite mellan varven och så småningom äter vi även kvällsmat. Vi trivs på Star Hut och vi småpratar en hel del med alla små söta katter som cirkulerar runt borden.

Vi har som sagt inte mycket annat för oss så vi blir sittande här tills det är dags att gå hem och sova. För att komma hem behöver vi vada genom en lite flod av vatten och gå uppför en ganska lång trapp men det är snabbt avklarat och sen är vi hemma igen på Panviman Resort. Vi har inga andra planer än att sola och bada i morgon.