Stranden och Star Hut även idag - Koh Pha Ngan

Janne i frukostrummet

Vi befinner oss på Koh Pha Ngan vid Thong Nai Pan Noi. Vi bor fint på Panviman Resort. Janne har dykt en dag och vi har gjort utflykt till vår vad vi kallar "grannstranden". Just här finns inte mycket mer att göra så det börjar bli lite vanliga dagar när ingenting särskilt händer.

Visst, det finns fler stränder på Koh Pha Ngan men det är en lång bilväg till andra stränder. Det vore kul att komma till stranden där man firar full moon party men vi lägger ner den idén. Vägen hit var en lång, väldigt gropig och grusig väg. Den dagen vi lämnar den här stranden vill vi inte åka hela den guppiga vägen tillbaka igen. Vi har därför inte gjort några utflykter på ön. Vi har det bra där vi är med fint hotell och Star Hut som är vår favoritrestaurang nere på stranden.

Utsikten från frukostrummet
Utsikten från frukostrummet

Om vi inte sitter på Star Hut så sitter vi på hotellets egen strandrestauang. Det är den restaurang där vi äter frukost. Den ligger fint uppe på berget, strax intill hotellet och med utsikt över stranden.

Vi kan även äta frukost inomhus i själva hotellbyggnaden och det gör vi idag. Utsikten från den restaurangen är inte så tokig heller. Genom fönstren, som står vidöppna, ser vi stranden och havet.

Fina klippor på stranden
Äcklig tusenfoting i trappen till stranden

Vi har så klart varit på stranden även idag och vi har så klart varit på Star Hut även idag. Idag har vi även roat oss med att fotografera lite andra saker.

Sista middagen på Panviman Resort
Trappen ner till stranden är fylld av äckliga tusenfotingar och det är lite läskigt att gå i trappen när det är mörkt eftersom man inte ser dem. Att ha skor på sig känns som ett måste i mörkret. Nedanför trapporna finns ett området med stora fina klippor precis innan man kommer fram till stranden.

När kvällen kommer äter vi vår sista middag här och vi väljer hotellets egen restaurang, där vi äter frukost, vid trapporna till stranden. Vi har haft nästan en vecka här på Panviman Resort och det har varit toppen men i morgon lämnar vi Koh Pha Ngan.