Vi är fortfarande kvar i Bangkok

20 april 2010 skrev Janne i Resedagboken


Vår fjärde dag har vi tillbringat hela dagen i Bangkok. Vi har gjort en del saker, tycker vi, som man bör göra när man har tillfälle.

Vi började dagen med att kolla med Thai hur läget såg ut, skulle vi vara kvar i Bangkok idag också. Och det skulle vi. De sa at vi skulle ringa igen vdi nittontiden. OK, då tog vi taxi Vimanmek Palace. Det var ett stort teakhus med 80 rum . Huset hade byggts av Rama V, den nuvarande kungens farfar. Jättefint och intressant. Guidarna var bra. En kuriosagrej var att vi inte fick gå in där i sjorts och /leller linnen så vi fick låna kläder.

Sen åt vi grillad kyckling på gatan. Jättegott! Små varaner gick omkring på gatan alldeles där vi satt på gatan och åt. 

Efter detta palats så gick vi till Duzsit Zoo. Inne på zoo fanns det en massa djur. Allt ifrån näshornsfåglar till en jättebra sälshow. Fyra killar som tränare och fyra sälar gjorde verkligen en show, och gällande bollteknik undrar vi om Zlatan hade fixat allt som sälarna klarade. De var helt fantastiska. På zoo fanns även en hel del djur vi aldrig sett och inte heller hört talas om tidigare.

Efter zoo så tog vi en taxi hemåt och biltrafiken var enorm (som vanligt). Vi hoppade lite innan vi kom hem för att det tog sådan tid och vi har hungriga. Efter maten så promenerade vi hem, tog ett snabbdopp i poolen och sedan var det dags för Oscars läxor. Han skriver dagbok alla skoldagar så det var vad han fick göra.

Vi har kollat med Thai ikväll igen men de ska inte köra något plan till Stockholm inatt heller.

Ha det gott!