Varenda flygplats i norra Europa är stängd...

Resan till Thailand startade 27 mars 2010. Efter att ha haft semester i tre veckor - på Koh Samet och Koh Lanta var det dags att åka hem till Sverige.  Vi hade läst om den isländska vulkanen och om askmoln över hela norra Europa, men inte trodde vi att det skulle drabba oss. Sånt händer inte....

Vi hade flygit från Krabi till Bangkok precis som planerat och det var mitt i natten när vi insåg fakta. Varenda flygplats i norra Europa var stängd, så även Arlanda. Vi kommer inte hem...

Det var kaos på flygplatsen och rödskjortorna var märkbara i Bangkok. På flygplatsen blev vi rekommenderade att inte åka in till city. Vi ordnade ett hotellrum 20 minuter från flygplatsen bara för att ha någonstans att sova.

Första morgonen ringer vi Thai och får veta att de ska få mer information ikväll. Hm!! Vi måste fördriva en hel dag i Bangkok och det ville vi göra på bästa tänkbara sätt. Hotellet vi hade bott på den natten var riktigt trist och utanför fanns ingenting. Hotellet hade trådlöst Internet i baren och det kändes just då mycket tacksamt.

Vi surfade lite och beslutade sen oss för att byta hotell och utgå från att vi blir kvar i Bangkok. Vi valde att bo i området Sukhumvit. Vi hade studerade vår favoritresebyrås (www.indcen.com) hemsida och ett av deras hotell i Sukhumvit är Hotel Manhattan.

Det fanns lediga rum på Hotel Manhattan och vi stortrivdes redan när vi klev in i receptionen. Vårt rum var jättefint och hotellet hade pool. Vi började med att bada i poolen och sen gick vi ut på gatan och bekantade oss med närområdet.