Alla plan hem är fullbokade

 21 april 2010 skrev Janne i Resedagboken

I morse när vi pratade med Thai så hade de ingen ny info att ge angående flyg till Skandinavien. Vi bestämde oss då för att åka till ”Snakefarm” för att titta på ormar. Snakefarm ligger nära Silom Road på ett stort Röda Korsetsjukhus. 

Vi gick runt och tittade på ormar och en utställning om var de finns, hur man tar hand om någon som blivit ormbiten med mera. Därefter gick vi ut på gatan och käkade lunch vid ett ”moppekök”. Gott! Därefter var det dags för själva ormshowen. En man berättade en massa om ormar och speciellt om de ormar som visades. Vi fick bland annat se kungskobra, mangroveorm, randig krait med flera ormar. Oscar fick klappa två ormar samt ha en runt halsen.

Efter showen så tog vi taxi tillbaka till Silom Road. Såg en massa ”rödskjortor” på väg tillbaka. Man ser en himla massa poliser och militärer överallt. I går såg vi en massa motdemonstranter till rödskjortorna. Satte oss för att fylla på vätska. Medan vi satt där fick vi samtal från Sverige som sa att flygtrafiken snart skulle vara normal till och från Sverige. Ok vi får se vad som händer. Tog en prommis i Patpong bara för å kolla lite.

Väl tillbaka ”hemma” i Sukumvit käkade vi. Ozzi fick bestämma idag så det blev McD. Gött men lite tråkigt kanske. Men eftersom Ozzi varit så himla duktig med maten denna resa så var han värd hur många Happy Meal som helst. Handlade lite och gick hem till hotellet (www.hotelmanhattan.com). 

Ringde till Thai som bekräftade att från och med i natt så skulle de börja flyga till Stockholm. Men planet var fullt och det fanns 110 personer på standbylistan. Hon kollade planen en vecka framåt och alla är fulla. Vad ska vi göra? 

Ringde och pratade med resebyrån som vi alltid brukar boka våra resor genom (www.indcen.se). Han kunde inget annat göra än att maijla Thai i Sverige och tala om för dem att vi måste hem. Tack Micke, du är guld värd. 

Pratade med vårt försäkringsbolag som talade om att de kommer att utbetala maxersättningen till oss så fort det bara går. Dessa pengar ska vi använda för att fixa en resa hem så fort det bara går med vilket bolag som helst. Det är i alla fall planen, vi får de vad som händer.

Take care alla mates tills vi ses eller hörs