Gårdsmejeri och Ljusterapi i krokarna runt Väddö

Här satt vårt kungapar
Den här helgen har vi bestämt oss för att göra lite sightseeing i och runt Väddö. Vi har bokat ett rum på Pensionat Kanalvillan för natten så vi slipper köra hem redan i kväll. 

Första stopp blir Väddö Gårdsmejeri och vet man något om Väddö så känner man till Gårdsmejeriet. Det är tydligen välkänt. Vi går in i huset där det finns en butik och ett fik. Vi ser oss omkring i butiken och köper med oss två ostar.

Sen beställer vi maten som ska bli vår lunch idag. De har olika sorters bröd och till det får man en rejäl sallad. Vi sitter inomhus framför ett fönster och utanför ser hela den stora trädgården. 

Den här platsen är helt klart så mycket finare på sommaren. Trädgården är så klart öppen och där finns en stor lekplats med gungor och många små traktorer. Man kan ana från skyltar i hagen runt omkring att det även finns djur här på sommaren.

När vi ätit färdigt ser vi oss omkring lite till i lokalen. Nu upptäcker jag ett bord med åtta stolar som väcker intresse. Det visar sej att vårt kungapar har varit här vid Gårdmejeriet för många år sedan. Efter att ha förevigat stolarna där kungaparet suttit lämnar vi byggnaden och kör vidare.

Välkända ostar

Stor trädgård och lekplats

Nästa stopp blir Bergby Gård & Logi. Här har jag hittat något så spännande som ljus och värme. Här finns ett rum som är inspirerat av Grekland. Här kan du få ljusterapi. Här finns sand på golvet, sköna solstolar, 29 graders värme och ett starkt typ solljus. 

Vi byter om till lite tunnare kläder och går in i rummet där värmen finns. Vi får berättat för oss om ljuset och värmen, vi får drickor i form av juice och vatten och vi får solglasögon. Det är inte ett solarium så man blir inte solbränd. Det hela är en rätt cool plats som jag är glad att jag upptäckte. 

Inspirerat av Grekland

Inspirerat av Grekland

Här sitter vi i en timme i det starka ljuset som skapar värmen. Vi har solglasögon på oss och fötterna är i sanden. Det är rätt skönt att känna värmen och man blir lite lätt svettig. När jag lämnar min stol en stund frågar Janne skämtsamt om jag ska gå och bada. Det enda hav som finns här är en film längst fram i rummet. Från filmen hör man också ljudet av vågor. 

När vi lämnar Bergby Gård kör vi över Trästabron och kommer på östra sidan av Väddö kanal. Här hittar vi Bullerbyns boende och en liten obemannad butik där vi köper tunnbröd från Bullerbyn. Sen kör vi söderut tillbaka till Pensionat Kanalvillan där vi ska bo i natt. Stannar till vid Väddö kyrka längs vägen. 

Solljusterapi

Solljusterapi

På kvällen går vi till Ankarets Restaurang & Bistro. Här beställer vi varsin planka på oxfilé och måltiden är toppen, köttet är verkligen gott. Just den här kvällen är ett helt gäng från Väddö Folkhögskola på restaurangen. De studerar irländska folkmusik och de spelar för oss hela kvällen.

Så har vi tillbringat en hel dag i krokarna runt Väddö. Det blev en riktigt trevlig dag och i morgon åker vi hem till Täby igen.

Nästa resa går till Berlin