Vårt fina boende vid Masai Mara i Kenya

Lunch i trädgården vid Marafloden
Idag ska vi lämna Kenya. Under de tre nätter vi varit här har vi bott på Neptune Rianta Mara, strax utanför nationalparken Masai Mara. 

Här har vi bott i ett lyxigt glampingtält några meter från Marafloden. Vårt glampingtält är 85 kvadratmeter inklusive veranda och fullt modernt inomhus. 

Utanför tältet finns en stor veranda och inne i tältet finns en dubbelsäng, elektricitet, toalett och dusch. Från duschen och från rummet ser man ut över Marafloden. 

Här på området finns runt tjugo tält och en byggnad för reception, restaurang, bar och massage. Framför restaurang och bar finns en stor och fin trädgård med lite bord och stolar och en liten pool med några solstolar. Bor man här så är det All Inclusive och det finns inget alternativ.

Flodhästar i Marafloden
Janne tittar på flodhästar

Marafloden flyter genom både Kenya och Tanzania och vår lodge ligger alldeles intill floden. Floden går längs trädgården och alla glampingtält. Det är fint att stå och titta över floden och man ser alltid flodhästar och ibland är de väldigt många. På nätterna hörde vi klart och tydligt ljudet från flodhästarna inne i tältet. 

Neptune Rianta Maras området är ganska stort och med all sannolikhet avspärrat från djuren överallt. När man lämnar området står två killar och öppnar grinden och djur finns det direkt utanför grindarna. Floden ligger så pass långt ner att djuren förmodligen inte klättrar upp. 

Stör-ej-skylten

Dik-Dik, minsta gasellen

Det enda djur vi såg inne på området var den allra minsta gasellen, dik-dik. Dik-dik är en liten fin gasell cirka en halvmeter hög. Vi såg någon lite större ödla vid poolområdet och någon enstaka liten ödla på verandan men annars knappt några småkryp heller. 

Så klart fanns det några fåglar. På nätterna hörde vi flodhästar och andra djur som måste ha funnits på området var grodor för de hördes också tillsammans med flodhästarna högt och tydligt under natten. 

Vår veranda
Marafloden från vårt tält

Någon i personalen berättade att man sett lejon på andra sidan floden. Jag försökte att inte tänka på om lejonen kan klättra eller så tar de sig inte över vattnet. Det var lika bra att jag inte visste svaret. Jag försöker att inte oro mej för sådant som inte har hänt. 

Vårt boende var verkligen fint men vi var inte så mycket i tältet. På dagarna var vi ute på savannen och på kvällarna satt vi i zebrabaren en stund innan middag. I tältet fanns ingen WiFi och det var nog den största anledningen till att vi hamnade i zebrabaren istället. Det hade varit mysigt annars att bara sitta på verandan.

Våra sängar i tältet
Från duschen ser man floden

Senare idag ska vi lämna Kenya och Masai Mara. Vår chaufför ska köra oss till Musiara Aistrip. Vi kommer att få se djur även idag. Djuren finns alldeles utanför vår lodge och Musiara Airstrip ligger i nationalparken Masai Mara. 

Nästa inlägg kommer att bli en sammanfattning av Masai Mara och sen förflyttar vi oss Zanzibar, Tanzania.

Här fortsätter resan