Solnedgång vid Nungwi Beach på Zanzibar

Solen har gått ner vid Nungwi Beach
När vi vaknade i morse var vi på vår lodge i Kenya, ganska nära Masai Mara Nationalpark. 

Under dagen har vi transporterat oss med flyg från Masai Mara till Nairobi och därifrån till Zanzibar.

Nu befinner vi oss i byn Nungwi Beach och har checkat in på hotell Nungwi Beach Resort by Turaco. Vi har precis kommit, hotellet ser fint ut så här kommer vi att trivas. Vi ska sova här i tio nätter.

Klockan är runt 18:00 när vi börjar vår upptäckt av hotellet. Vi går raka vägen ut på stranden för här är det stranden som gäller.

Vid stranden finns en strandbar och solstolar med parasoll. Sitter man i baren eller ligger på en solstol så ser man ut över havet. För att komma till vattnet behöver man gå nedför en trappa. Trappan finns där för att man byggt en betongmur som troligen är ett skydd mot havet. 

Vi hade läst att det är stora skillnader på vattnets nivå mellan ebb och flod. Just nu verkar havet vara på väg in mot land för det är ganska starka vågor som slår in mot land, nästan fram till betongmuren. Det är fortfarande ok att bada men det är ingen som gör det.

Solnedgången

Janne i det fina ljuset

Vi har inte klädda för bad men så klart vill vi känna på havet. Vi lämnar våra skor  och går nedför trappen. Vi kommer inte så långt ut på grund av vågorna men fötterna har i alla fall fått känna på havet. 

Trots havet och stranden så finns det något annat som är mer intressant, det är ljuset. Solen är på väg ner över havet och det blir ett helt fantastiskt ljus. Vi sätter oss i baren här vid stranden och följer solnedgången och det vackra ljus som solen ger. Hela tiden har jag koll på solen för att ljuset är så fint. 

Strandbaren tillhör vårt hotell och vi har All-Inclusive. Vi kan välja många olika drinkar och drycker men så här första dagen i Tanzania är det öl som gäller. När var i Kenya drack vi Tusker och nu är vi i Tanzania och en ny öl serveras. Nu heter ölen Kilimanjaro, så passande. 

Nungwi Beach i solnedgång

Kilimanjaro, tanzaniansk öl

Solen går ner och vi har druckit vår Kilimanjaro när vi går till middagen. Restaurangen har golv och tak men inga väggar och det finns även bord som står utomhus i sanden. Vi väljer ett bord utomhus, plockar åt mat från buffén och äter sen middag med fötterna i sanden. Det blir en bra och trevlig middag. 

Det blir någon öl till i baren innan vi går till rummet för att sova. I morgon ska vi fortsätta upptäcka Nungwi Beach. 

Här fortsätter resan