Några lediga dagar på Nungwi Beach, Zanzibar

Sjöstjärna i havet
Vi befinner oss på Nungwi Beach på ön Zanzibar. Det har gått fyra dagar nu sedan vi gjorde en utflykt. De senaste dagarna har vi bara varit lediga och tagit det lugnt.  

Vi har upptäckt att alla solstolar på stranden är upptagna redan klockan 07:30 på morgonen. Vi har haft tur att få solstolar på stranden ibland men det går bra att stanna vid poolen också.    

Det är långt från alltid som det går att bada i havet. Det är rätt stora skillnader mellan ebb och flod. Idag när vi kom till stranden var havet väldigt långt bort på grund av lågvatten. 

Det var flera kvinnor ur lokalbefolkningen som plockade något ur sjögräset. Vi går också ut i sjögräset mest för att se vad de plockar. Vi uppfattar aldrig vad vad de plockar och vi frågor inte heller. Troligt är det väl att det är något ätbart som också är nyttigt. 

Ute i havet finns också fiskebåtar som står på sanden utan möjlighet att förflyttas. Det är vackert trots allt, fint på något sätt. 

Vi går långt ut i havet men vattnet täcker inte ens fötterna. Janne får syn på några röda sjöstjärnor som ligger på botten. Fina och fascinerande djur, de ligger helt still där i ett hav som just då bara är några centimeter djupt.

Lågvatten vid Nungwi Beach

Lågvatten vid Nungwi Beach

Vi gillar solen och brukar normalt inte ligga under parasoll. De senaste dagarna har vi ändå varit ovanligt mycket i skuggan. Både Janne och jag har bränt oss rejält. Det hela började på savannen i Kenya.

Vi kommer från Sverige till Kenya i januari, vi är båda likbleka i brist på sol. Direkt vid ankomsten till Masai Mara hoppar vi in i en safaribil och kör runt på savannen i två timmar utan solskyddsfaktor, sådant straffar sej. 

Janne har bränt en arm och mitt brända är nacken ovanför t-shirten. Nu använder vi  solskyddsfaktor 60 men det är redan för sent. Huden har på sina ställen fått nog.  

Växt på hotellområdet

Växt på hotellområdet

Igår tog vi massage här på hotellet. Janne och jag fick ligga på varsin brits i samma rum så det blev bra och inte var det något fel på massagen. Jag trodde det brända i nacken hade lagt sej men efter massagen hade jag ondare än någonsin. Attans!

Poolen och poolbaren blir räddningen framåt eftermiddagen. Det finns flera olika sorters öl från Tanzania och de är alla mer eller mindre goda, Kilimanjaro, Safari och Serengeti. De sista dagarna har vi ändå börjat byta bort ölen till goda drinkar som ingår i vår All-Inclusive. 

Vad jag mer gjort är att runt poolområdet gått runt för att hitta fina blommor och växter. Jag känner ingen de flesta växterna sedan tidigare men några nya finns det. 

Drinkar i poolbaren

Solnedgång vid Nungwi Beach

Receptionen är full av krukväxten Svärmors tunga, har tydligen ingen foto på dem. Har googlat mej till att krukväxten härstammar från Tanzania så jag ska köpa en när jag kommer hem.

Dagarna sedan sist har som vanligt avslutats med solnedgång på stranden och middag med fötterna i sanden. Just i kväll valde vi bort vår All-Inclusive och åt på restaurangen utanför hotellet. Nu har vi en dag kvar på den här resan och vi tar det lugnt även i morgon. 

Här fortsätter resan