Freddy Mercury House är litet men sevärt

Ett citat av Freddy Mercury
Vi befinner oss på ön Zanzibar. Vi bor längst upp i norr vid Nungwi Beach men idag är vi på utflykt. 

Vi har varit på en kryddfarm och lärt oss en del om kryddor. Vi har varit på Prison Island där behållningen var jättesköldpaddorna som finns på ön. Nu har båten från Prison Island tagit oss tillbaka till Stone Town, huvudstaden på ön Zanzibar.

Vi ska gå rundvandring med vår privata guide genom Stone Town. Staden Stone Town finns bland UNESCO världsarv så det ser vi fram mot, men just nu står vi framför Freddy Mercury House. Ett museum om Freddy Mercury.

Vår guide börjar gå utan att vi varit inne i Freddy Mercury House. Vi frågar och får veta att hit kommer vi inte tillbaka. Ok men då vill vi gå in i huset innan vi promenerar vidare.  Guiden ser skeptisk och lite frågande ut som om vi vill se något helt värdelöst. 

Skylten vid entrén till museet

Massor av bilder finns

Jag kan förstå att guiden tycker det finns viktigare saker att visa i Stone Town, men får oss känns det jätteviktigt att vi får titta in i Freddy Mercurys House. Vi går in i huset och guiden väntar utanför.

Vi frågar i biljettluckan hur lång tid det kommer att ta. Vi får veta att vi går igenom på cirka 10 minuter. Perfekt, då får guiden vänta!

Det är ett väldigt litet museum. Freddy Mercury sägs vara född här och här har han bott sina fem första år. Sen flyttade familjen till Indien. Vad som hände senare i hans liv vet många av oss redan. 

Rummet med scenkläder

Rummet med scenkläder

Museet består av några få rum och i högtalarna spelas välkänd musik med hans röst. Rummen är fyllda med bilder, information, citat, hans scenkläder, låttexter och anteckningar där han skrivit ner musik. Museet har lyckats fånga hans fantastiska personlighet.

För att vara det lilla museum det är så är det väldigt fint gjort. Det är litet och det är enkelt men det finns en del intressant att se. Är man i Stone Town och gillar Freddy Mercury är museet absolut sevärt. 

Rummet med scenkläder

Anteckningar

När vi gått runt museet, som faktiskt inte tog mer än 10 minuter är vi ute på gatan igen. Här står vår guide och nu börjar vi promenaden runt i Stone Town. 

Här fortsätter resan