Fantastiska jättesköldpaddor på Prison Island

Jättesköldpadda på Prison Island
Vi befinner oss på ön Zanzibar i Tanzania. Idag är vi på utflykt. Vi har just varit på besök vid en kryddfarm som var riktigt intressant. 

En guide berättade om kryddväxterna. Vi fick se och lukta på växterna. Från deras souvenirbutik har vi fått med oss kardemummafrön och kaffe som smakar vanilj och ingefära. 

Nu åker vi vidare söderut och närmar oss Stone Town. Vi blir körda till en liten hamn. Här träffar vi en guide som tar oss till båten som ligger vid den lilla hamnen. Vi hoppar ombord på båten. Cirka 20-30 minuter senare går vi iland på ön Prison Island. 

Ön kallas Prison Island och det finns så klart ett fängelse på ön. Det byggdes i alla fall ett fängelse på ön. Tanken var att här skulle man hålla slavar fängslade. Slavhandeln förbjöds innan fängelset stod klart så fängelset har aldrig använts. 

Jag kommer att återvända till slavhandeln i ett senare inlägg. Den vedervärdiga historien är värd mer uppmärksamhet än ett nedlagt fängelse. Slavhandeln förbjöds men fortsatte under andra former i många år till.

Jag erkänner att jag var dåligt påläst för det var fängelset jag trodde var sevärdheten på ön.

Jag och en jättesköldpadda

Jättesköldpaddor på Prison Island

Anledningen till att besöka ön är snarare de jättesköldpaddor som finns här. För många år sedan fick ön fyra jättesköldpaddor från Seychellerna. Idag finns det ungefär 200 stycken av dessa sköldpaddor här på Prison Island. 

Jättesköldpaddorna är inhägnade i en, låt oss kalla det park. Sköldpaddorna ligger still eller rör sej långsamt och runt dem flockas turisterna. Alla turister verkar vilja bli fotograferade med de fantastiska djuren, så även vi. 

Prison Island från båten

Fin påfågel på ön

De allra flesta turister stannar vid den första jättesköldpadda de ser. Vi tränger oss förbi klungan. Nu kan vi fortsätta i parken utan att trängas. Parken är inte stor och det finns fler jättesköldpaddor. Vi hittar några som inte är omringade av turister och passar på att ta våra foton.

Det tar inte lång tid att gå igen den lilla parken och strax är vi utanför parken igen. Här finns även några fina påfåglar. Jag vet inte men anar att även de lever i fångenskap här på ön. 

Framme på Prison Island

Tillbaka i Stone Town

Vi går tillbaka mot båten. Nu har vi möjlighet att bada om vi vill. Stranden är fin men liten och man badar precis vid båtarna så vi väljer bort det. Behållningen av utflykten till Prison Island är de stora sköldpaddorna, i övrigt en helt ointressant plats. Vi låter vår guide ringa efter båten så vi kan åka fortsätta vår utflykt i Stone Town.

Här fortsätter resan