Starten på vår safari i Masai Mara är över all förväntan

Zebror på savannen
Efter cirka 23 timmars resa från Stockholm via Doha och Nairobi landar vi på Musiara Airstrip. 

Vi har kommit till Kenya och Musiara Airstrip ligger mitt på savannen i Masai Mara. Vi har aldrig varit här tidigare så vi är helt ovetande om vad som ska hända. 

Vi kliver ut från det lilla propellerplan från Safarilink som vi flugit med från Wilson flygplatsen i Nairobi. Här tar Daniel emot oss. Han tar hand om vårt bagage och lotsar oss till safaribilen. Han är den som ska vara vår chaufför och guide de tre dagar vi ska bo här.  

Vi ska bo på Neptune Rianta Mara, en femstjärnig lodge strax utanför nationalparken Masai Mara. När vi kliver in i bilen får vi frågan om vi vill direkt till lodgen eller om vi vill se lite av savannen först. Jag tycker att frågan är konstig just då, för så klart ska vi till lodgen, men vi svarar att vi gärna tittar lite på savannen. 

Så klart är inte frågan konstig. Vi befinner oss redan på savannen och för att komma till lodgen behöver vi köra här. Det är helt omöjligt att inte se djuren så vår safari börjar direkt. 

Topigasell på savannen
Vårtsvin på savannen

Vi kör cirka sex minuter innan vi stannar och jag tar mitt första foto, på en för mej okänd fågel. Vi kör ytterligare åtta minuter och vi stannar igen för att fotografera en Topigasell. Vi kör och fotograferar, vi kör en bit till och vi fotograferar. 

De djur vi ser ute på savannen är så många. Det första djur vi ser är Topigasell och de ser vi vid flera tillfällen, sen ser vi ett vårtsvin, massor av zebror, flera för oss okända fåglar, massor av Thomsongaseller, en litet gulligt zebraföl och något djur jag inte vet namnet på. Allt det här har vi sett på mindre än en timme. 

Zebror på savannen
Massor av Thomsongaseller

Djuren går fridfullt på savannen och ibland står de alldeles vid vägen och tittar. De flesta djuren verkar oberörda av bilen som stannar alldeles intill dem, men vårtsvinet och Thomsongasellerna blir ofta rädda och springer sin väg. En och annan Topi sprang också sin väg. 

Den här resan började väldigt oväntat. Inte hade vi räknat med att få se så många djur direkt när vi landat och innan vi ens visste var vi ska bo. Jag tyckte att det var märkligt att vi inte kunde åka till vår lodge direkt, men förstår senare att det är helt omöjligt.

Elefanter på savannen
En flock elefanter på savannen

Vi befinner oss på savannen och djuren finns här. När vi åkt omkring i en bra bit över en timme så ser vi vägskylten som visar att vi ska svänga mot vår lodge. Vi svänger och strax uppenbarar sej en flock med elefanter och de är många. 

Bilen stannar så klart och vi fotograferar. Solen står lågt nu och färgerna över elefanterna och savannen är så vackra. Jag tar massor av bilder på elefanterna och innan jag har somnat i kväll kommer jag att ha tagit 75 bilder på diverse olika djur. 

Vi kör vidare och kommer fram till vår lodge tre timmar efter att vi landat. Vi checkar in och ser oss sen omkring på området. Givet är att vi måste titta till flodhästarna som finns i floden Mara, alldeles intill vår lodge. Här ser vi massor av flodhästar. 

Flodhästar i Marafloden
Janne tittar på flodhästar

Efter att ha tittat på flodhästarna hinner vi med en Tusker i Zebrabaren. Klockan 19:30 serveras middag och efter middagen blir vi lotsade ut i mörkret av en kille med ficklampa. Vi kommer att sova gott efter dagens upplevelse. Vilken start vi har fått på den här resan, verkligen över all förväntan. I morgon ska vi börja vår safari redan klockan 06:00.