Frukost bland djuren vid Marafloden, Kenya

Frukost vid Marafloden
Vi befinner oss i Masai Mara Nationalpark i Kenya. Vi har redan varit ute på safari två och en halv timme när vår guide föreslår att vi ska stanna och äta den frukost vi har med oss. 

På den här två timmarna har vi redan sett massor av djur. Vi har bland annat sett buffel, lejon, elefanter, zebror, flera olika gaseller, vårtsvin, flodhästar, giraffer och hyenor. Savannen är helt fantastisk, djuren finns lite överallt hela tiden. 

När klockan är ungefär 08:30 kör vår chaufför fram safaribilen till Marafloden. Här parkerar han bilen och dukar upp för frukost. Här ska vi stanna och äta frukost på savannen. Platsen där vi har stannat är otroligt vacker men jag är så klart orolig, rädd att något djur ska dyka upp nära oss.   

Framför oss har vi Marafloden och i floden ser vi massor av flodhästar. Här finns också åtminstone två krokodiler som vi ser och fåglar i massor. Närmast bakom oss har vi safaribilen och bakom bilen savannen, hela den stora savannen. 

Flodhästar i Marafloden
Vår safaribil

Vi ser en flodhäst komma springande på savannen och cirka tio meter från bilen hoppar en babian runt bland buskarna. Vår chaufför ber oss ha koll på flodhästen men den ta sej ner i floden på en plats en bit från bilen. I övrigt finns det inget som bör oroa mej. Safaribilen står alldeles bredvid om jag skulle behöva ta skydd. 

Vi stannar här vid Marafloden cirka en halvtimme. När vi åker vidare ser vi en hel flock av babianer som hoppar runt i buskarna längs Marafloden. 

Flodhäst på väg till floden

Krokodiler i Marafloden

Vi kör vidare och något vi ser ofta är fåglar. Här verkar finnas massor av fåglar men av någon anledning är det inte fåglarna som är mest intressanta. Vi ser ytterligare något vårtsvin och säkert ser vi några gaseller för de finns också lite överallt hela tiden. 

Vår chaufför pratar just nu i mobilen. Han gör det lite då och då hela tiden. Han pratar med chaufförer av andra safaribilar. De verkar alla samarbeta för att hitta djuren turisterna vill se.

Babianer vid Marafloden
En av alla fåglar

Nu är det någon som vet var det finns leoparder. Leoparden sägs vara den allra skyggaste av de så kallade Big Five, men cirka en timme efter att vi har lämnat vår frukostplats får vi uppleva något som till och med verkar imponera på vår chaufför. Vi kommer att se tre leoparder på riktigt nära håll...

Här fortsätter resan