En leopardhona med två ungar i Masai Mara, Kenya

Leopardhona med två ungar
Vi befinner oss i Kenya och är på safari i Masai Mara. Vi har börjat dagens safari redan klockan 06:00. Vi har hunnit se bufflar, lejon, zebror, giraffer, elefanter, flera olika gaseller, flodhästar och krokodiler. Vi har ätit frukost på savannen alldeles intill Marafloden. Morgonen har varit helt fantastisk och jag har säkert missat att nämna något djur. 

Vår chaufför och guide har lite då och då pratat i mobilen med andra chaufförer. De verkar samarbeta för att hitta djuren. Lejonen fick han tips om och nu har han fått ännu ett tips. 

Klockan är strax efter 10:00 när vi tillsammans med flera andra safaribilar stannar vid ett lite större buskage. Här inne i buskaget har man sett leoparder. Leoparderna anses vara de som är svårast att hitta eftersom de ofta gömmer sig i buskar eller uppe i träd. 

Safaribilarna kör runt buskaget för att se om de kan hitta djuren. Bilarna stannar igen men djuren syns inte. Det rör sej i buskarna så man vet ändå att de finns där någonstans. Safaribilarna kör runt buskaget ännu ett varv. Vår chaufför är på väg att köra igen när det plötsligt händer. 

Nu ser vi leoparderna

Leopardhonan väntar på ungarna

Ut från buskarna kommer en leopardhona med två små ungar. Leopardhonan kommer först och ungarna strax efter. Vår bil står några meter ifrån och de kommer närmare. Honan går alldeles framför vår bil och där ställer hon sej och väntar in sina ungar. Ungarna är inte mer än en meter från vår bil. Det hela är verkligen helt fantastiskt. 

När leopardbarnen kommit ifatt sin mamman fortsätter de längs vägen. De går helt obehindrat förbi alla safaribilar. De går längs vägen en ganska lång sträcka och safaribilarna följer efter. Cirka tio minuter senare lämnar de vägen och går mot nästa buskage. Här lämnar vi leoparderna men helt klart finns det fler safaribilar som är på väg häråt. Nu vet man var de finns.

Här har de lämnat vägen

Leopardhona med två ungar

Det är fantastisk att vi under hela tio minuter kunde följa deras promenad. Leoparderna som annars anses vara så skygga. När leopardhonan stod alldeles framför vår bil verkade till och med vår chaufför vara imponerad. Han sa något om att de här händer inte och att vi har haft en otrolig tur som har fått se de så nära. 

Vi åker vidare och ser ett flertal stora fåglar, flera gaseller, zebror och säkert en massa annat jag inte minns. Savannen är full av djur. De dyker upp lite här och där hela tiden. Vi åker tillbaka till vår lodge och djur ser vi hela vägen fram.

När vi kommer fram till vår lodge är lunchen serverad. De har till vår stora glädje dukat för oss ute i trädgården. Vi sitter under parasoll alldeles intill Marafloden och i floden ser vi som tidigare massor av flodhästar. 

Lunch serveras vid Marafloden

Marafloden vid vår lodge

På eftermiddagen är vi lediga från safari. Både Janne och jag tar en halvtimmes massage och Janne passar på att prova poolen som finns i trädgården. Själv lägger jag mej en stund på en solstol för att vila. Går sen runt och fotograferar lite saker i trädgården, vilar sen en stund i vårt tält.

På kvällen blir det middag och vi blir lotsade hem i mörkret av en kille med ficklampa. I morgon ska vi göra heldagssafari.

Här fortsätter resan