En söt giraffunge och geparder i Masai Mara

Giraff med en unge
Vi befinner oss i Masai Mara Nationalpark i Kenya. Vi har precis upplevt något helt fantastiskt. Vi har sett en flock med lejon vandra över savannen. Idag är vi ute på  heldagssafari så dagens upplevelser fortsätter. 

Vår första safari gjorde vi redan samma dag vi kom, på väg till vår lodge. Igår var vi ute på en helt fantastisk morgonsafari. Vi har sett massor av djur och av de så kallade Big Five har vi sett lejon, leoparder, buffel och elefanter. Vi har noshörningen kvar så den stora uppgiften idag är att hitta en noshörning. 

Vår guide får hela tiden tips i sin mobil från andra chaufförer av safaribilar. Han är verkligen jätteduktig på att hitta djuren. Lejonen som kom gående över savannen ligger och vilar i skuggan av en större buske när vi lämnar de och kör vidare.

Det går bara femton minuter innan vi står med bilen alldeles intill två geparder. Vi har kört ut i gräset på savannen för att se dem och precis som lejonen ligger även geparderna intill varandra i skuggan av en buske. 

Två geparder under en buske

Gepard under en buske

Geparderna verkar helt oberörda av att vi och en annan safaribil stannat alldeles intill. De ligger fridfullt kvar och vilar. De två safaribilar som stannat här kör runt busken för att kunna se från en annan vinkel. Jag lyckas få en hyfsat bra bild när i alla fall en av dem för en kort stund tittar upp. Sen lägger den tillbaka huvudet i gräset under busken. 

Vi kör vidare och fortsätter att leta efter noshörningar. Nästa djur vi stannar för att fotografera ser vi två minuter efter att ha sett geparderna. Den är gången ännu en gasell. Ytterligare fem minuter senare stannar vi igen för att fotografera. Den här gången ännu ett vårtsvin. Djuren finns precis överallt.

Giraff med en unge

Giraff med en unge

För att hitta en noshörning har vi kört lite längre bort än vi gjort tidigare. Det har gått cirka 40 minuter sedan vi lämnade lejonen när vi får nästa fantastiska upplevelse. Vi stannar cirka tio meter från en giraffhona med en liten giraffunge. 

Giraffungen är så liten och den är så enormt fin. Vår chaufför tror att ungen är bara är några veckor gammal för han ser att navelsträngen fortfarande hänger kvar. De står nästan mitt på vägen men går sen långsamt ut på gräset igen. Vi står still med bilen i tio minuter och bara beundrar de fina djuren.

Någon slags gasell

Vårtsvin (Pumba)

Vi är som sagt ute och letar efter en noshörning. Vi har fått veta att de går ensamma och då förstår man att de är svåra att hitta. Savannen är oändligt stor och vi har åkt lite längre bort än vad vi gjort tidigare. Savannen finns där fortfarande men här finns fler buskar och träd än tidigare. 

Vår chaufför har fått tips igen men det gäller ingen noshörning. Det är bara femton minuter sedan vi lämnade girafferna när vi parkerar vid ett träd. Uppe i trädet har en leopard hängt sitt byte och leoparden finns alldeles i närheten. Vi kommer åter igen att få se en leopard på riktigt nära håll. 

Här fortsätter resan