Repris igen på våra favoriter på Golden Beach, Thassos

Berget Hypsarion från stranden
Vi har kommit till vår sista dag här på ön Thassos i Grekland. I morgon ska vi åka hem till Sverige igen. Vi har gjort två utflykter under veckan och det får räcka. Idag gör vi vårt sista för att tanka energi inför vintern. Vi ska bara slappa, sola, bada, äta gott och dricka gott.

Jag börjar så klart dagen med att titta på Hypsarion. Jag fick veta igår på båtutflykten att det är Hypsarion vi ser från vår balkong. Berget är lika vackert idag i ljuset från morgonsolen.

Efter frukosten går vi genom trädgården för att komma tillbaka till rummet. Till min stora glädje finns de söta små ankorna precis där vi går. 

När vi senare har gjort oss klara tar vi oss till stranden, Golden Beach. Vi går till vår favorit Beba Greek Taverna för att äta lunch. Vi fortsätter med att äta smårätter som vi delar på istället för att beställa varsin huvudrätt. Vi fortsätter att beställa fetaost i filodeg. Det har blivit en ny favorit och det är så gott. 

Hypsarion från balkongen
Ankorna i trädgården

Grekland är en plats där det ofta finns mycket katter. När vi suttit på Beba kommer samma katt som tidigare och hälsar på oss. Idag lägger den sej under vårt bord och sover en stund. Kanske tillhör den restaurangen. Det verkar inte gå någon nöd på katten. 

Efter lunch fortsätter vi med sol och bad. När vi badar kommer bollen jag köpt i närmaste affär fram. Eftersom jag gillar berget Hypsarion kan jag inte låta bli att ta några bilder på berget även från stranden. Berget är högt, cirka 1200 meter över havet.

Den lilla katten på Beba

Janne på Beba

Klockan är närmare sju på kvällen när vi kommer tillbaka till hotellet. Vi stannar till lite snabbt vid vår poolbar. Cirka en timme senare står vi utanför restaurang Palude, även det en av våra favoriter, och hoppas få ett bord där. Det är tyvärr fullt så vi går vidare längs gatan. 

Det finns en restaurang vi har gått förbi där vi aldrig ätit så vi går dit. Nisi Island heter restaurangen och kanske är det synd att vi inte varit där. Det var också en bra restaurang. Vi äter pasta idag och rött vin till det. Efter middagen blir vi bjudna på ouzo och glass. Nisi Island är det enda vi gör idag som vi inte gjort tidigare under veckan. 

Rökt makrill till lunch
Flera smårätter till lunch

Vi avslutar kvällen i trädgården med bar vid Stefanos Studios. Just i kväll har de karaoke och trädgården är full av människor. Nej, vi sjunger inte, det finns det andra som gör. Vissa dåligt och andra rätt bra. Klockan är cirka 22:30 när vi lämnar och går hemåt.

Det har varit en trevlig vecka på Thassos. Kanske borde vi ha sett mer av ön, lärt oss lite mer om marmor eller om deras olivodlingar, men vårt syfte var att koppla av. Vi har i alla fall gjort två utflykter under veckan och är nöjda med dem. Vad vi framför allt har uppskattat är solen, värmen, maten och alla goda viner. Fetaosten i filodeg ska vi prova att göra hemma.

Hypsarion från Golden Beach

Sista kvällen på Stefanos´

Vi har inget negativt alls att säga om Thassos, men Grekland har så många öar vi kan tänka oss att besöka. Det är därför inte troligt att det blir Thassos än gång till.  I morgon vid halv åtta blir vi upphämtade för hemfärd. Tack Thassos för den här veckan.