Favoriter i repris på Golden Beach, Thassos

Jag på Beba Greek Taverna
Vi befinner oss på ön Thassos i Grekland. Vi bor på Golden Beach, en lång strand på östra sidan av ön. Vi har kommit till vår femte dag på en veckas charter. Dagen börjar som tidigare i veckan med att jag tittar till de fina bergen. Bergen är extra fina i ljuset av morgonsolen.

Frukost och sen en liten promenad till stranden. Jag vill titta till havet bara för att inte gå hem igen. Havet har lugnat sej nu efter det oväder som dragit in över området förra veckan. Idag är vågorna så lugna som man vill att det ska vara. Så lugna att man inte behöver bry sej om vågorna. 

Lite senare är vi ombytta och tillbaka på stranden. Vi går norrut, precis som i förrgår, och stannar till strax innan alla restauranger börjar. Badar och slappar i solen. Jag har överraskat Janne med att köpa en liten boll i vår närmaste affär. 

När vi kastar bollen mellan oss, pratar vi om att vi saknar Oscar. När han var med på våra badresor brukade vi ställa en person i mitten. Den personen hade i uppgift att försöka ta bollen. Det brukade vara roligt men den tiden är förbi nu. Oscar har flyttat hemifrån och är inte med på resorna längre. 

Smårätter till lunch

Fetaost i filodeg ny favorit

Precis som i förrgår går vi till Beba Greek Taverana  när det blir dags för lunch. Här beställer vi flera smårätter istället för varsin huvudrätt. Drycken blir vitt vin från Grekland. Det blir inga diskussioner om restaurang eller valet av mat. En av smårätterna vi beställer idag är fetaost inrullad i filodeg. Det är så gott och det blir en ny favorit som vi även kommer att göra hem senare.

Bergen i morgonljus

Havet i morgonljus

Vi solar, badar och kastar boll en stund till. När vi går hemåt stannar vi till vid Cleo Beach Bar, en av platserna vi ännu inte har gynnat. Här sitter man i soffor, ser havet och blir skuggad av träd från solen. 

Vi känner för att göra en slapp kväll så på hemvägen äter vi på Gyro Gyro, som mer är som ett ställe med snabbmat. Det blir bra för vi har fortfarande badkläder. Maten vi blir serverade är riktigt god och dessutom lite billigare än vi ätit tidigare. Vi tycker det är synd att vi inte gynna dem lite mer. 

Stranden på morgonen

Kvällsljus på hemvägen

Några timmar senare sitter vi vid poolbaren på hotellet. Här är vårt största nöje att studera den lilla robot som dammsuger poolen. Det har varit en lugn och mysig semesterdag. Vi har inte direkt upptäckt något nytt utan hållit oss till favoriter vi redan känner till. 

Lite till ska vi ändå upptäcka innan vi lämnar ön. I morgon ska i följa med på en båtutflykt...

Här fortsätter resan