Vår andra semesterdag på Thassos

Fina berg i morgonljuset
Vi kom till Grekland igår och vi befinner oss på ön Thassos. Syftet med resan är att vi ska sola, bada, äta och dricka gott. Vi bor på stranden Golden Beach på öns östra sida. Igår hann vi titta lite på vårt närområde men vi var trötta för att vi gått upp tidigt. Idag ska vi fortsätta upptäcka platsen.

Det första jag gör när jag vaknar är att gå ut på balkongen. Vi har en stor fin balkong med utsikt över bergen. Jag har redan förälskat mej i bergen vi ser. De här bergen är jättefina och nu på morgonen lyser solen rakt på dem. Det blir ett fint ljus över bergen.

Efter frukost lägger vi oss en stund vid poolen. Vi bor på Princess Golden Beach Hotel. De har en märklig pool. Den är jättestor men största delen av poolen är djupare än 2 meter. När man badar i poolen måste man alltså simma så det är ingen pool där man ligger och kopplar av. Det finns heller ingen barnpool så man vill väl inte ha barn här. Lite trist men så är det, vi har i alla fall en pool. 

Restaurang Palude

Lunchen på Palude

Senare drar vi oss mot stranden och går åt motsatt håll mot igår, så klart för att se om vi kan upptäcka något. Vi går ganska långt på stranden men stranden är så pass lång att vi vänder för att inte komma alltför långt hemifrån. 

När vi närmar oss hotellet hittar vi restaurang Palude. Restaurangen har en stor uteservering där väggar och tak är fulla av vinrankor. Det ser trevligt ut så vi slår oss ner. Vi beställer flera smårätter istället för att beställa varsin huvudrätt. Beslutet blir toppen och vi delar på den mat som serveras. Alla smårätterna är fantastiskt goda och till det dricker vi vitt vin, från Grekland så klart. Vi bestämmer redan här att här kan vi äta fler gånger.

Golden Beach på Thassos

Ankor i trädgården

Nu går vi till poolen hemma på hotellet. Vi har upptäckt att det finns gulliga små ankor som bor i trädgården så jag ger mej ut på jakt att hitta dem. När vi lämnar poolen sitter vi en stund på balkongen. Här sitter vi tills solen har gått ner bakom bergen. 

När det blir dags för middag väljer vi en av de restauranger som ligger närmast hotellet. Vi väljer Taverna Finikas. Här finns i stort sett allt grekiskt en turist kan vilja ha. För min del blir det souvlaki och vitt vin, från Grekland så klart. 

Bredvid Finikas finns ett hotell som heter Studio Stefanos. Hotellet har en liten trädgård med bar och där sitter vi en stund efter maten.

Solnedgång bakom bergen

Happy hour i poolbaren

Klockan är strax efter 21:00 när vi tar en sista drink i vår poolbar. De har någon slags happy hour under en timme men den gäller bara vissa drinkar. Snart sover i gott i våra sängar på hotellrummet. 

Det har varit en trevlig dag och i morgon fortsätter vi att upptäcka den långa stranden. 

Här fortsätter resan