Vi gillade staden Schaffhausen, Schweiz

St. Johanns kyrka
Vi skulle ha flugit hem från Zürich redan igår men SAS har ställt in våra flighter. Nu har vi fått en ny hemresa i morgon. När vi ändå är i Schweiz försöker vi göra det bästa av tiden här. 

Idag har vi tagit tåget från Zürich till staden Schaffhausen. En stad som visade sej vara betydligt trevligare än vad vi kunna ana. Här hittade vi turisttåget som har tagit oss till Rhenfallen, Europas största vattenfall. Vattenfallen visade sej vara en trevlig plats att besöka

Nu har vi sett vattenfallet och istället för att åka tillbaka till Zürich åker vi tillbaka till Schaffhausen. Valet är enkelt och helt utan diskussion. Vi slår ihjäl några timmar till i staden utan att ha det minsta tråkigt.

När vi kommer till staden för andra gången går vi i stort sätt samma gator som vi gjort tidigare. Vi beundrar i stort sätt samma fina och för oss annorlunda hus som tidigare. Den här gången går vi in i kyrkan, St. Johann. 

Invändigt är väggar och tak målat i vitt och kyrkan är byggd med flera valv av pelare. Utanför ser inte kyrkan så stor ut men inne i kyrkan upplevde i alla fall jag att den kändes stor. Bänkarna i kyrkan är bruna och kyrkan känns, enligt mej, ganska avskalad trots att den är stor. Den ursprungliga kyrkan byggdes på den här platsen redan på 1000-talet och man har hittat rester av den vid senare renoveringar.

Interiör St. Johanns kyrka

Interiör St. Johanns kyrka

Vi fortsätter längs gatorna i Altstadt och vidare in i området som kallas Unterstadt (ser jag på Google Maps). När vi går längs gatorna i Unterstadt stannar vi till vid en restaurang med uteservering. Solen skiner och det ser trevligt ut så vi stannar här.

Restaurangen heter The_Ke och vi blir kvar här ganska länge för vi trivs och sitter bra här. Vi kollar i Google Maps hur långt vi har till tågstationen och det är inte längre bort en tio minuter. I Google Maps har vi även tiderna när de tåg vi kan välja går hemåt. Helt lugnt så sitter vi kvar och har full koll på läget.  

Gatan utanför The_Ke

Janne vid vårt bord på The_Ke

När vi så småningom går mot tågstationen går vi gator vi har gått tidigare. Vi känner igen oss och vet att vi går i rätt riktning. Vi har rätt gott om tid så jag hinner fotografera. Det blir samma bilder som jag tagit tidigare idag, men jag tycker det är fint så det får bli så, samma bilder igen. 

Klockan är runt 19:30 när vi sitter på tåget igen. Nu är vi på väg till flygplatsen i Zürich och vårt hotellrum på Radison Blu. Tågresan tar cirka en timme och vi får byta tåg i staden Winterthur.

Det här har varit vår sista dagen i Zürich och den blev jättelyckad. Det var roligt att se Rhenfallen, Europas största vattenfall och så klart att upptäcka staden Schaffhausen. Ser man till hela resan så har den så klart också varit fantastisk. Jag har fått besöka två nya länder där jag inte varit tidigare, Schweiz och Liechtenstein. Janne har fått ett nytt land Liechtenstein. 

Bara fint i Schaffhausen

Haus zum Ritter

Framme vid Radison Blu blir det en tidig kväll. Flyget hem i morgon startar redan 07:00. Våra tidigare bokade flighter har blivit inställda och SAS har ordnat en ny hemresa.

Den hemresan kommer att ta tid...

Här fortsätter resan