Vi är på väg till Liechtenstein

Vårt plan på Arlanda
Årets sommarsemester har hittills bara varit jobb och nu vill vi vara lediga. Vi har fem dag på oss innan vi ska vara hemma och jobba igen. Vi bestämmer oss för att göra en kortare resa. När planeringen är klar har vi bokat två hotellnätter i Liechtenstein och två hotellnätter i Schweiz. 

Anledningen till att vi väljer den här länderna är för att få besöka för oss helt nya länder. Janne har varit i Schweiz men inte i Liechtenstein. Jag har inte varit i Schweiz och inte heller i Liechtenstein. 

Lite kul är att Janne just idag fyller 61 år och innan kvällen kommer han att ha besökt sitt 61:a land Liechtenstein. Vi firar honom med lite bubbel på Arlanda innan planet lyfter.

På utsatt tid klockan 13:15 lyfter vårt flyg, Swiss Air från Arlanda och runt klockan 15:30 landar vi i Zürich. Det är första gången vi flyger Swiss Air. 

När vi landar tar vi oss till tågstationen som ligger rakt över gatan från flygterminalen. Här hittar vi automater där vi kan köpa tågbiljetter. Vid automaterna finns värdar som hjälper dej att köpa rätt biljett. Vi tar hjälp av en värd och har rätt snart biljetter hela vägen till Vaduz. 

Allting flyter hela tiden med tåg och tider. Vi börjar med ett tåg till Zürich HB och där byter vi tåg. Nästa tåg går till staden Chur, men vi ska hoppa av i staden Sargans. Det tar mindre än en timme att åka med tåget mellan Zürich och Sargans. Redan när tåget rullar in på stationen i Sargans ser vi bussen som ska ta oss vidare till Vaduz. 

Flyger Swiss Air

Foto från tågresan

Jag antar att tåget och bussen har sina tidtabeller så bussen väntar på tåget. Vi har några minuter på oss innan bussen ska gå och det är inga problem alls. Vi har vår biljett och kliver bara på bussen. Allt går hur smidigt som helst.

Vill skriva några ord om tågresan mellan Zürich och Sargans. Längs en stor del av sträckan följer tåget Zürichsjön och vi satt så vi såg sjön. På andra sidan tåget fanns grönskande berg med bebyggelse en bit upp i backarna. Bergen var nog inte så hög men ändå, berg var det. 

Bussen lämnar Sargans och kör mot Vaduz, en resa som tar cirka 20 minuter. När bussen kör över floden Rhen vet vi att vi har kommit till Liechtenstein. Ser man på en karta så är det floden Rhen men just här verkade det inte vara någon stor flod alls, utan mer som ett litet vattendrag. Det kan dessutom vara första gången som jag ser Rhen, tror inte jag gjort det tidigare.

Foto från tågresan - Zürichsjön

Foto från tågresan - Zürichsjön

Bussen kommer från söder och kör norrut. Vi har vårt hotell strax söder om Vaduz, i området Triesen så vi åker inte hela vägen fram till Vaduz. Vi har bokat Hotel Schwartmann så vi hoppar av bussen vid hållplatsen Maschlina och går bara några minuter innan vi ser hotellet. Kul, nu är vi framme.

Vi checkar in på hotellet och går sen ut för att leta efter en restaurang. Vi väljer att stanna i Triesen i kväll och se oss omkring här. Ser man på kartan så finns det några restauranger nära hotellet, men vi dissade de av olika anledningar. 

Huvudgatan i Triesen

Middag på restaurang Pedroni

När vi till slut stannar har vi kommit till Restaurang Pedroni, en italienare där vi valde att äta kvällens middag. Det var en trevligt ställe med god mat och bra service. Efter middagen går vi hemåt igen. 

Vi har cirka 20 minuters promenad hemåt och nu kan vi börja njuta av att vi är här. Vi går längs huvudgatan hemåt och vi ser upp mot bergen. Nu ska vi snart sova men i morgon blir det äventyr igen. Vi ska besöka staden Vaduz och vi ska åka buss upp i bergen. 

Här fortsätter resan