Snabbvisit i Schaan och middag i Vaduz

Kyrka i Schaan
När vi vaknar befinner vi oss i Triesen i Liechtenstein. 

Vi köper dagskort på lokalbusssen och åker till Vaduz. Efter att ha sett oss omkring i Vaduz och åkt deras turisttåg tar vi lokalbussen till Triesenberg. 

Tanken med att åka till Triesenberg var att äta lunch med fin utsikt men vid den tiden serveras ingen mat. Vi tar ett spontant beslut att ta bussen till Schaan istället. 

Schaan är en av Liechtensteins större städer så där ska vi väl kunna hitta en plats att äta lunch. Klockan är runt halv fyra på eftermiddagen när vi kliver av i Schaan Zentrum.

Det första vi hittar är en vinbar. Den öppnar klockan fem och lika bra var väl det annars hade vi väl hamnat där istället för att äta lunch. Strax därefter stannar vi till för att fotografera en kyrka som ligger fint framför bergen. Vi bryr oss inte om att kolla om kyrkan är öppen. 

Så här efteråt när jag skriver inser jag att vi aldrig gav staden en chans. Kanske fanns det något mer som var spännande än vad vi såg. Vi tittade bara efter restauranger. Vi hittar något café och snabbrestaurang med hamburgare men vi väljer bort dem båda två. 

Efter typ tjugo minuter i staden börjar vi kolla bussar tillbaka till Vaduz. 

När vi kliver av bussen i Vaduz har vi restaurang Vanini framför oss och de har uteservering. Vi bestämmer oss för att äta där. Vi slår oss ner vid ett ledigt bord och får veta att köket har precis stängt. De öppnar  helt troligt senare ikväll igen. Suck! 

Inte öl men olja

Pizza till middag

Hela tiden när vi letat efter lunch har vi försökt undvika turistkvarteren eftersom vi redan varit där. Nu går vi ändå tillbaka dit. Vi sätter oss på en pizzeria alldeles bredvid rådhuset. Vi får ett bord utomhus och sitter jättebra där. Vi beställer varsin pizza. Pizzan är god och servicen är alldeles utmärkt. Middagen blev riktigt lyckad. 

Vår dag i Liechtenstein börjar ta slut och i morgon ska vi lämna landet. Vi vill inte åka tillbaka till hotellet riktigt ännu. Vi vet var busshållplatsen hem ligger, staden är liten och vi har koll på bussarna.

Vi har fortfarande inte smakat något vin från Liechtenstein. Vi sätter oss därför på en restaurang nära busshållplatsen och ser till att få check på det också. Vi sitter bra här med en flaska vin från Liechenstein och framför oss har vi berget. På berget ser vi slottet. Vaduz slott som syns överallt i staden.

Vin från Liechtenstein
och slottet uppe på berget

Vaduz slott syn över hela staden

Vi har haft en jättetrevlig dag i Liechtenstein och fascinerande nog hunnit besöka fyra platser. Vi har köpt ett dagskort på lokaltrafiken och bussarna har fungerat alldeles utmärkt. Vi har besökt Triesen, Triesenberg, Schaan och Vaduz. Hade vi stannat några dagar till så hade det funnits mer att göra. I morgon lämnar vi landet och avslutar resan med några dagar i Zürich. 

Här fortsätter resan