Sightseeing i Zürich Old Town

Jag framför Grossmünster
Idag lämnar vi Liechtenstein och tar bussen till Sargans. I Sargans byter vi bussen till tåg som ska köra oss till Zürich. Hela resan tar strax över en timme.

I Zürich har vi bokat Best Western Plus Hotel Zücherhof i två nätter. Vi har valt hotellet för att det är gångavstånd till järnvägsstation och det ligger bra till mitt i Gamla stan. 

Det är lunchtid när vi kommer fram till Zürich så vi börjar med lunch på McDonald´. Sen går vi över floden Limmat och tar oss in i de gamla kvarteren. Vårt hotell visar sej ligga intill det stora turiststråket som är fullt av restauranger och barer.

Efter att ha checkat in ger vi oss ut på stan. Planen för idag är att promenera genom den gamla staden, på båda sidor om floden Limmat. Vi börjar med att vi går längs Niederdorfstrasse, turiststråket. Målet är att vi ska gå fram till kyrkan Grossmünster och för att komma dit går man i stort sätt bara rakt fram. 

Raclette Factory

Niederdorfstrasse

Längs vägen stannar vi till vid någon kyrka som heter Predigerkirche, den är öppen så vi går in och tittar. Vi går vidare och hittar Raclette Factory, där vi stannar en stund för drickapaus. Vi sitter utomhus så mitt i turistsmeten det går att komma och vi sitter bra där för att bara titta på folk. Framför oss har vi någon slags brunn som säkert är känd.

Vi kommer fram till Grossmünster och även den kyrkan är öppen. Jag vet inte vad kyrkan är känd för men det finns i alla fall fina fönstermålningar. Vi går in i kyrkan  men annars är kyrkan rätt fin även utifrån, där den står vi floden Limmat.

Fraumünster - kyrkan

Grossmünster - kyrkan

Vi går över floden på Münsterbrücke, bron alldeles framför Grossmünster. På andra sidan finns också en kyrka, Fraumünster. Den är säkert också sevärd, men vi har redan varit i två kyrkor så det får räcka för idag.  

Vi går en bit längs Limmat och letar oss sen in bland byggnaderna igen. Nu är vi på väg till Bahnhofstrasse. Det är gatan där de så kallade "fina märken" har sina butiker. Här finns butiker som Prada och lyxiga klockbutiker. Här finns även ett klockmuseum som säkert kan vara intressant.  

Janne framför Grossmünster
Floden Limmat

Ungefär vid klockmuseet lämnar vi den här lyxiga gatan för vårt nästa mål är Lindenhofkullen. Vi svänger av mot höger för att ta oss mot kullen. De kvarteren som finns här känns mysiga och lite genuinare än kvarteren hemma vid vårt hotell. 

Det finns ganska snart en skylt som visar vägen till Lindenhofkullen. Framför oss har vi en ganska så lång trappa. Det finns andra vägar upp men vi gick upp trapporna och den lilla ansträngningen är värd besväret.  

Delar av Bahnhofstrasse

Klockmuseum

Lindenhofkullen kan väl betraktas som en liten park. Här finns träd, några bänkar, ett större schackspel, en fontän och några statyer, Vad som framför allt finns här och anledningen till att vi sökt oss hit är utsikten över staden. Härifrån ser du floden Limmat och huset längs floden. Vi tittar på utsikten och går sen ner igen, en annan väg än den vi kom upp.  

När vi tagit oss ner igen har vi inga nya mål. Den första dagens sightseeing är avklarad. Nu går vi bara och strax kommer vi fram till kvarter som vi känner igen. Vi närmar oss järnvägsstationen igen. Det känns tryggt för härifrån hittar vi till hotellet. 

Lindhofkullen

Utsikt från Lindhofkullen

Regnet har hängt i luften större delen av dagen, men nu verkar det dra ihop sej. Himlen är väldigt mörk. Vi slår oss ner på första bästa restaurang, ett sushiställe, Yoojis på Bahnhofstrasse. Vi sitter utomhus under ett större parasoll när regnet börjar vräka ner. Här blir vi sittande en stund i väntan på att regnet ska avta.

När det så småningom börjar avta tar vi oss hemåt. Vi stannar till igen när vi nästan är hemma på Der Wilde Kaiser för att vi hellre vill vara ute än att sitta på rummet. Senare på kvällen äter vi ostfondue på Raclette-Stube. En bra restaurang tio meter från vårt hotell. Det blev en jättelyckad middag. 

Janne på Raclette-Stube

Tillbehören till ostfondue

Efter middagen går vi runt lite bland barerna på turistgatan, mest bara för att fortsätta vara utomhus. Vi har haft en jättetrevlig dag Zürich och sett gamla stan. I morgon ska vi fortsätta se oss omkring, har ingen plan just nu men något nytt kommer det att bli.   

Här fortsätter resan