Sightseeing i Zürich - del 2

Zürichsjön vid Bürkliplatz
Vi kom till Zürich igår efter att ha varit i Liechtenstein i två dagar. Igår tittade vi till gamla stan i Zürich så idag ska vi hålla oss lite mer runt vattnet, Lake Zürich. Vi hoppas också att vi ska hitta något vettigt sätt att använda oss av kollektivtrafiken för att kunna se oss omkring.

När vi börjar dagens promenad drar vi oss från vårt hotell Best Western och går längs floden Limmats östra kant. Vi går ungefär längs samma vägar som igår men så snart vi är på nya marker hittar vi en större musikaffär, Musik Hug. Vi går in och tittar mest för att se om vi kan hitta något kul till Oscar, familjens musikgeni. Står i valet och kvalet att köpa coola strumpor men ett par kostar 260 kronor.

Ganska mitt emot musikaffären hittar vi en automat där vi köper dagbiljetter till kollektivtrafiken. Vi vet inte just då vart vi ska åka men vi hittar väl på något.

Strax därefter sitter vi på trappor längs kajkanten och fascineras av alla svanar. De är cirka tio stycken men det imponerar på oss för så många brukar man inte se samtidigt. Vi är imponerade av antalet men det ska snart visa sej att de är ännu fler. 

Vi går vidare mot sjön och kommer fram till Bürkliplatz. Här finns olika utflyktsbåtar och båtar som går till andra platser runt sjön. Vi bestämmer oss för att hoppa på en båt som tar cirka en timme. Anledningen är att vårt dagskort gäller på båten. 

Imponerad av alla svanar

Zürichsjön från Bürkliplatz

Båten startar vid Bürkliplatz och den kör till färjeterminalen Zürichhorn. Här finns det möjlighet att hoppa av båten, men efter ett snabbt övervägande så stannar vi kvar på båten. Vid Zürichhorn finns annars möjligheter att bada i sjön och det finns även matställen som vi såg från båten. Vi väljer som sagt att stanna på båten.

Vid nästa stopp befinner vi oss vid färjeterminalen Zürich Bellevue. Nu är vi nästan tillbaka där vi startade så vi väljer att hoppa av båten. Vi befinner oss nära Operahuset.

Vi går fram till Operahuset och strax bredvid finns en uteservering. Vi sätter oss på uteserveringen en stund men tyvärr börjar molnen dra ihop sej på himlen så vi tar några snabba beslut igen.

Kyrka vid Stauffacher

Janne vid floden Limmat

Vi har våra dagsbiljetter så vi kan åka spårvagn. Vi hoppar på första bästa spårvagn utan att veta vart den åker. Det enda vi har koll på är åt vilket håll i staden spårvagnen ska åka. Vi åker över bron vid Bürksliplatz och till en början är vi på kända platser. Ganska snart blir det bara okänt.

Vi passerar Helveticaplatz där det pågår någon demonstration, men vi vet inte vad den handlar om. Vi har en idé om att åka till ändstationen men kommer strax fram till att det kan vara en dum idé. Vi borde kanske veta lite mer om vi ska ge oss ut i förorterna. Nu regnar det rejält men vi hoppar av spårvagnen och tar samma linje tillbaka några stationer.

När vi kliver av nästa gång är vi vid hållplatsen Stauffacher, här finns massor av människor och vi är i trygga områden. Vi äter lunch på Bäckerei Hug, strax bredvid McDonalds´. Demonstrationen passerar oss där vi sitter och den verkar lugn och fredlig. Vi vet fortfarande inte vad demonstrationen handlar om. 

Zürich Bellevue färjeterminal

Operahuset i Zürch

Efter lunch tar vi en spårvagn igen som går in mot centrum. Nästa gång hoppar vi av vid Löwenplatz. Här hoppar vi av för att det ser ut att vara ett kul område, fullt av affärer. 

Vi går in i ett varuhus som jag uppfattar det är fullt av lyx, Globus. Kanske har varuhuset fler våningar men vi går rätt igenom på entréplan. På den korta visit vi gör på varuhuset hinner det i alla fall bli en misstänkt stöld. Det tjuter och vakter kommer rusande.

När vi kommer ut från Globus är vi lätt vilse och med hjälp av Google maps tar vi oss till kvarter vi känner igen. Vi kommer fram till Bahnhofstrasse och närmar oss sen Lindenhof. 

Min lunch på Bäckerei Hug

Entré till Globus

Igår när vi gick mot Lindenhofkullen gick vi förbi en uteservering som vi tyckte såg trevlig ut. Vi letar oss fram till den serveringen igen och har en plan att ta något att dricka på uteserveringen. 

När vi letar oss fram till den uteservering där vi vill stanna småduggar det hela tiden och vi hoppas väl att det ska sluta, men det gör det inte. Det börjar istället regna allt mer. När vi kommer fram till uteserveringen vill vi inte längre sitta ute. Vi går in på restaurangen och säger att vi bara vill ha något att dricka. Vi blir hänvisade ut genom en dörr och ner för ett trapp. Det visar sej bli dagens bästa upplevelse.

Här fortsätter resan