Avslutar på Polyterassen, men vi blir kvar i Schweiz

Utsikten från Polyterasse
Vi har varit i Liechtenstein och i Zürich. Idag är det meningen att vi ska åka hem igen, men så blir det inte. Vi har fått sms från SAS att vår flight 10:30 är inställd och att vi får resa hem klockan 16:40 istället. Helt ok! Det blir bra att vi får några timmar till i staden. Vi smider snabbt planer för vad vi ska göra de timmarna. 

När vi står redo att lämna rummet och ska upptäcka lite mer av staden innan hemfärd får vi veta att även flighten 16:40 är inställd. SAS ber oss vänta på mer information om när vi kan få flyga hem. 

Vi checkar ut från vårt hotell, beklagar oss lite för receptionisten, lämnar vårt bagage för att hämta det senare. Vi går sen ut på stan och gör det vi har tänkt göra.

Vi har upptäckt Polybahn alldeles nära vårt hotell. Vi väljer att åka Polybahn, en bergbana som tar oss Polyterasse. Här finns universitetet och flera byggnader för utbildning. Bortsett från att regnet vill falla så smått över oss så är det en fin plats att se utsikten över staden. 

Strax efter att vi lämnat vårt hotellrum får vi besked från SAS via mail om när vi ska få flyga hemåt. I vår ursprungliga bokning skulle vi ha varit hemma på Arlanda idag, söndag, klockan 13:00 för att jobba i morgon.

Polybahn
Jag vill få kontakt med SAS

Janne är väl inte så road av utsikten just idag. Han har ringt upp SAS och väntar på att någon ska svara. Han ger upp efter 35 minuter. SAS svarar inte.

Det förslag vi får från SAS är att vi ska börja vår hemresa på tisdag klockan 07:00. Då ska vi flyga till Frankfurt! I Frankfurt ska vi vänta i fyra timmar för att få flyga till Helsingfors! I Helsingfors ska vi vänta ytterligare fem timmar för att Finnair ska flyga oss till Arlanda. Vi kommer att landa på Arlanda vid 23-tiden på tisdag kväll. 

Beskedet får oss att gå i taket. Allt vårt förtroende för SAS raderades fullständigt. Det finns ett alternativ enligt mailet och det är att vi avbokar resan och tar oss hem på egen hand. Den tanken finns men...

Troligen en universitetsbyggnad
Utsikt från Polyterasse

När vi lämnat Polyterrasse hämtar vi våra väskor på hotellet och går mot Zürich HB, järnvägsstationen. På vägen till stationen passerar vi floden Limmat och jag tar de sista bilderna från Zürich stad. Snart sitter vi på ett tåg på väg till Kloten, flygplatsen i Zürich. Det tar bara tio minuter så är vi framme vid flygplatsen. Vi har bestämt oss för att åka dit och försöka hitta någon vi kan prata med. Att ringa SAS har vi redan provat och det går inte. 

Vid incheckningsdiskarna finns en informationsdisk med en kö på typ 100 meter. Vi ställer oss sist i kön men efter tio minuter inser vi att i den här kön kan vi inte stå. Kön har inte rört sej en meter på den tiden. Vi sätter oss istället på ett fik och pratar igenom saken.

Sista fotot över floden Limmat
Zürich HB, järnvägsstationen

Det finns åtminstone två hotell på Kloten, flygplatsen här i Zürich. Vi bestämmer oss för att stanna och åka hem på tisdag. Vi går till närmaste hotell som är  Radison Blu och hör om vi kan få bo där i två nätter.  SAS har redan förstört halva dagen så vi checkar in på Radison Blu, lämnar väskorna på rummet vi bokat. Sen tar vi oss ut igen. 

Visst kan vi åka tillbaka tio minuter och se mer av Zürich men vi väljer att hitta en ny plats i Schweiz. Det går tåg hela tiden och överallt. Vi studerar tågtabeller och hittar en stad som heter Winterthur. Snart sitter vi på ett tåg på väg till Winterthur.