Lokalbussen till Triesenberg för utsikten

Vy från Triesenberg
Vi befinner oss i Liechtenstein. Vi kom hit igår och vi ska åka härifrån i morgon. Vi började dagen med att besöka Vaduz, landets huvudstad. När vi tycker att vi är nöjda med vad vi sett i staden ställer vi oss vid Vaduz Post, en busshållplats.

Vi ska ta oss en bit upp i bergen, bara för att det kan vara lite fint. Vi ska ta lokalbussen till Triesenberg. Sedan vi landade i Zürich i går har vi använt oss av Google Maps och deras tidtabeller. Det fungerar alldeles utmärkt. Bussen kommer på utsatt tid och cirka 20 minuter senare är vi i Triesenberg.

Bussen stannar på ett litet torg alldeles vi hotell Klum. Vi börjar med att gå in i den lilla souvenirbutik som finns där. Janne köper med sej några frimärken från landet. Det är något han alltid har gjort i för oss nya länder. 

Många som reser till Triesenberg gör det säkert för att vandra i bergen. Vår snabbvisit i landet är ingen vandringsresa även om det hade varit kul. Vår tanke med att åka till Triesenberg är att vi skulle få äta lunch och sitta med fin utsikt. Så nu börjar vi leta lunchställe.

Janne i Triesenberg

Vy från Triesenberg

Vi befinner oss alldeles vid Hotell Klum så vi börjar med att titta till deras restaurang. Den är ok men vi kan inte sitta utomhus. Vi går vidare till restaurang Kainer för det är där jag helst vill äta för utsiktens skull. Det visar sej att den restaurangen är stängd. Trist! Innan vi lämnar Kainer går vi ändå ut på deras uteservering och tar några bilder på utsikten. 

Vi vet att det finns två ställen till om vi fortsätter upp i backen, men vi väljer bort backen. Vi går tillbaka till hotell Klum och går in i restaurangen. Nu får vi veta att köket inte är öppet. Tröttsamt! Vi sätter oss där i alla fall och beställer varsin öl från Liechtenstein. Vi sitter inomhus bakom fönster men vi har i alla fall fin utsikt. 

Öl på restaurang Klum

Ett hus i Triesenberg

Bussen går ganska ofta så vi bestämmer oss nästan direkt vilken buss vi ska ta härifrån. Vi kommer inte att få någon mat här i Triesenberg. När vi druckit upp öl går vi ut igen och ställer oss för att vänta på bussen.

Jag går runt lite och fotograferar medans jag väntar. Mitt emot busshållplatsen finns ett fint hus, en liten kyrka och ett jättefint rådhus. Kanske det finaste rådhus jag sett. Bussen kommer på den utsatta tiden vi sett i Google Maps. Jag är lite imponerad av det för jag har aldrig använt mej av deras tidtabeller tidigare. 

Den lilla kyrkan i Triesenberg

Rådhuset i Triesenberg

Trots den uteblivna lunchen var det ändå lite kul att komma upp i bergen. Det är fint  här och jag är imponerad över hur smidigt busstrafiken verkar fungera. Vi har köpt ett dagskort till lokaltrafiken vilket gör att vi kan fortsatta dagens äventyr.

När vi kommer tillbaka till Vaduz kliver vi av bussen, nummer 21 och byter till buss nummer 11. Den bussen tar oss till Schaan., en av de större städerna i landet. Där ska vi väl ändå hitta mat.

Här fortsätter resan