Slappardag vid hotellet i Salalah, Oman

Ocean Beach
Vi befinner oss i Oman strax utanför staden Salalah. Vi bor på Fanar Hotel and Residence, ett femstjärnigt hotell alldeles vid havet. Här har vi bokat All-Inclusive för att det inte finns så mycket annat runt hotellet.

Vår semester började för fyra dagar sedan och vi har redan hunnit med att upptäcka massor. Idag ska vi ha en slappardag på hotellområdet och titta lite mer på vad som finns i hotellets närhet.

Vi börjar med frukost och eftersom vi har All-Inclusive äter vi av en stor buffé. Vi får ett bord utomhus i skuggan så vi sitter bra där. Utanför frukostmatsalen finns en dataskärm där man kan boka bord till andra restauranger som ingår i All-Inclusive. Det finns fyra restauranger vi kan välja och vi väljer restaurang Aubergine och vi ska äta middag där om två dagar.

Vi byter om till badkläder och lägger oss sen vid poolen. Hotellet har två jättestora pooler så det är ingen trängsel i poolen och heller inga slagsmål om solstolarna.

Lunchbuffé på Breakers

Lunchbuffé på Breakers

När det blir lunch går vi till Breakers, den All-Inclusive restaurang som ligger på den finaste stranden, Ocean Beach. Även här på Breakers är det en buffé som har dukats upp. Jag gillar verkligen bufféerna som vi blir serverade på hotellet. 

Det finns massor av grönsaker och vegetariska varma rätter. Varje dag finns här på Breakers också en fiskrätt, en kötträtt och en kycklingrätt som också serveras varma. Det finns alkohol, öl och vin som ingår, under lunchen. Vi vet att det finns några alkoholrestriktioner på grund av Ramadan men vi har inte riktigt märkt av dem vad vi vet. 

Promenad i hotellets närområde

Promenad i hotellets närområde - Lagunen

Här på Breakers sitter du alldeles vid den fina Ocean Beach. Vi har inte fötterna i sanden när vi äter men sanden finns strax bredvid. Anledningen till att vi inte lyfter ut stolarna i sanden är för att restaurangen är omlindad av ett nät. Nätet antar vi att det är för att skydda oss mot alla fåglar som är intresserade av maten. Rätt smart i så fall. Stranden ser vi även om det finns ett nät emellan.

Det blir någon timme till i poolen och när vi tröttnat byter vi badkläderna till vanliga kläder. Nu promenerar vi till lagunen och tittar oss omkring vad som finns där. En liten miss i planeringen är att vi åkt till Oman mitt i Ramadan, i stort sätt allt i den lilla byn är stängt. 

Bouganville

Bouganville

Vi hittar ändå en affär som säljer drickor, Coca Cola. Vi köper varsin dricka och sätter oss på stolar vi hittar utanför affären. Vi letar sen efter någon mer restaurang som vi tror ska tillhöra vår All-Inclusive, men vi hittar ingen. Vad vi istället hittar är stora fina Bouganville längs vägen. De finns även på hotellområdet, men är lite mindre där. Nu går vi tillbaka till hotellet igen.

Vi sätter oss i poolbaren, den är full av sol så här på eftermiddagen. På kvällen blir det buffé igen på vår närmaste restaurang. Här serveras även pasta men det kan jag lätt hoppa över. Jag fortsätter att äta av alla grönsaker. Något jag istället unnar mej är två små delikatesser varje kväll, från dessertbordet.

Tillbaka vid promenaden runt lagunen

På kvällen hänger vi vid poolbaren

Efter middagen har solen gått ner och vi sitter åter igen i poolbaren. Temperaturen är fortfarande närmare 30 grader så här sitter vi bra. Baren stänger någon gång runt 23, men då sover vi redan på rummet. 

I morgon ska vi ut på nya äventyr igen. Vi ska göra en halvdagstur för att titta på staden Salalah, ett vattenfall och lite annat i stadens närhet. 

Här fortsätter resan