Sightseeing i Salalah V - Khor Rori och Taqah

Här slutar Wadi Darbat
Vi befinner oss i Oman på semester. Vi har vårt hotell strax utanför staden Salalah och just idag är vi på bilutflykt med egen chaufför. 

Vi har åkt runt i staden Salalah och till några platser strax utanför. När det här inlägget börjar så har vi precis lämnat de flertal små vattenfall som finns i Wadi Darbat.

Jag har lärt mej att Wadi betyder dal på arabiska så kanske det är så att Darbat är namnet på floden. Darbatsdalen, det låter rimligt och bra. 

Vi följer floden ner mot havet och vår chaufför passar på att köra lite rally igen med bilen. Det finns ingen trafik så långt vi kan se och området kan mest liknas vid en öken. 

Vi stannar till vid Khor Rori. Den platsen var för flera tusen år sedan en hamn och på andra sidan floden ser vi skymten av de utgrävningar som numer ingår i Frankensence Land, en av de platser som ingår i UNESCO:s världsarv. Nu kan man tro att det är utgrävningarna vi ska se men så är det inte.

Utgrävningar på andra sidan

Vita flamingos vid vattenbrynet

Vår chaufför och guide har stannat här för att visa oss att här tar Wadi Darbat slut. Här rinner vattnet ut i havet. Jag vet inte men jag kan väl ana att Wadi Darbat hade betydelse för flera tusen år sedan när handeln av rökelse var stor på den här platsen. 

Intressant är att vi på andra sidan, nere i dalen, ser vi en flock med vita flamingos i vattenbrynet. Fågelskådare som vi ska bli när vi blir gamla så hade vi en kikare med oss och kunde titta lite noggrannare på fåglarna.

Klippor rakt ner i havet

Stranden i staden Taqah

Bilen kör oss sen vidare längs havet. Här finns ingen väg utan det är bara ett stenigt område. Vi stannar till vid Taqah Wiew Point. Det visar sej vara en rätt häftig plats. Här stupar klipporna rakt ner i havet och nedanför klipporna ser vi en strand, en lång strand som tillhör staden Taqah. Det är en häftig syn.

Vi kör sen ner till staden Taqah och kör längs stranden. Stranden är alldeles tom på människor men kanske beror det på Ramadan, caféer och liknande är stängt nu på dagen. Istället är det fåglar typ måsar som har övertagit stranden.

Klippor ner i havet

Ännu en kamel längs vägen

Den här utflykten är en halvdagsutflykt strax före två börjar vi köra hemåt igen. Det har varit en jättetrevlig utflykt och vi har fått se massor. Vi har cirka femton minuter kvar tills vi kommer till Fanar Hotel and Residence, men innan dess tar vi ytterligare ett foto på en kamel. För det går så klart några kameler längs vägen på väg till hotellet.

I morgon stannar vi bara vara hemma nära hotellet. Det kommer ändå att bli en intressant dag.

Här fortsätter resan