Sightseeing i Salalah IV - Wadi Darbat

Wadi Darbat
Vi är på semester i Oman och vi bor strax utanför Salalah. Idag är vi på utflykt för att se lite mer av området i och runt staden. 

Hittills har vi sett en moské, en liten souq, ett fint grönområde som lokalbefolkningen gärna besöker och nu har vi precis varit på ett museum om landets historia om rökelse. Museet och utgrävningarna runt museet är ett UNESCO världsarv. 

Vi åker i egen bil med egen chaufför och nu kör han oss till Wadi Darbat.

Man tänker sej nog att Oman är en enda stor öken, men här och där finns små gröna oaser. Wadi Darbat är väl en av alla gröna oaser. Det är en plats full av små vattenfall och på bilder jag sett ser det jättefint ut.  

När vi lämnar museet i Salalah kör vi motorvägen österut cirka en halvtimme. När vi lämnar motorvägen kör vi norrut.  Wadi Darbat visar sej ligga lite högre upp än var vi befunnit oss tidigare. Bilen kör cirka femton minuter i en lättare uppförsbacke. 

Wadi Darbat

Wadi Darbat

Wadi Darbat ser ut ungefär som jag föreställt mej. Det är fint med alla vattenfallen och naturen runt omkring. Naturen runt oss är full av buskar och träd som förmodligen är mycket grönare under en annan tid av året. 

Janne känner på vattnet

Jag vid Wadi Darbat

Det här är ingen plats där man badar just idag men Janne plockar i alla fall av sej skorna och känner på vattnet. Vattnet kommer väl från berg i närheten men kallt är det inte. 

Vi hoppar in i bilen igen och nu blir vi blir körda ännu längre bort. Vi kör genom ett området fullt av djur, mest kameler och en hel del åsnor. Det känns lite som en djurpark men något sådant är det inte, bara ett område fullt av djur. När vi stannar nästa gång har vi kommit lite längre bort men är vid samma vatten som flyter förbi Wadi Darbat.

Wadi Darbat
Skorna ska på igen

Vi kliver av en stund igen, går ner till vattnet och ser massor av småfisk. Vid kanten av vattnet står några ankor och en katt som till slut lyckas fånga en av fiskarna. På andra sidan av vattnet ser vi en liten karavan av kameler. De finns verkligen överallt och jag fascineras fortfarande av varenda kamel jag ser. 

Längre bort från vattenfallen
Utsikten på väg ner igen

Vi kliver in i bilen igen och kör tillbaka samma väg som vi har kommit. Jag ber chauffören stanna vid ett tillfälle för att jag vill ta en bild här uppifrån. Det är en storslagen utsikt över landskapet nedanför. Det är jättekul att vi har sett Wadi Darbat och det var fint. 

Nu kör vi vidare till nästa stopp som kommer att bli dagens sista. Vi kör fram till havet vid Khor Rori och till staden Taqah, även det lite oväntat fint.

Här fortsätter resan