Framme i Oman, ett dygn senare än planerat

Ocean Beach i Salalah
Så har vi äntligen kommit till Oman och staden Salalah. Vi missade anslutningsflyget i Doha och Qatar flyger bara en gång om dagen mellan Doha och Salalah så vi blev ett helt dygn försenade hit. 

Planet lyfter mitt i natten och när vi kommer fram till hotellet i Salalah är klockan runt 5 på morgonen. Vi checkar in och blir visade rummet. Det här är inte den typen av rum vi har bokat. 

Vi klagar direkt till receptionen som lovar att hjälpa oss när morgonen kommer. Klockan är som sagt fem på morgonen nu så vi somnar gott även i fel rum. 

Nästa morgon äter vi frukost och rummet vi ska byta till behöver städas. Vi tar en liten promenad längs lagunen tills vi får vårt rum runt klockan 11 på förmiddagen. Nu har vi verkligen fått ett jättefint och utsikten är precis så fin som vi har förväntat oss. Nu är allt som det ska och vi gör oss redo för en dag på stranden. 

Ocean Beach vid Fanar Hotel and Residence

Promenad längs lagunen

Vi bor på Fanar Hotel and Residence, ett femstjärnigt hotell, alldeles vi havet. Vi har valt att ha All-Inclusive och utsikt över poolen och stranden. Hotellet ligger någon mil öster om Salalah stad och runt hotellet finns inte mycket så därför har vi valt All-Inclusive. 

Vi går direkt till Ocean Beach. Ocean Beach har vi sett på Youtubefilmer hemma och stranden ser helt underbar ut. Stranden är precis så fin som vi har sett att den är. Vi lägger våra saker på solstolar och går och badar i havet. Det går att bada absolut men det är lite småstora vågor.

Utsikten från vårt hotellrum - 204

Promenad längs lagunen

När det blir dags för lunch sätter vi oss på restaurang Breakers, som ligger på Ocean Beach och ingår i vårt All-Inclusive. Här tar vi semesterns första öl och äntligen känns det som att semestern har börjat på riktigt. Man ska minnas att vi har haft två nätter utan sömn när det händer. På Breakers serveras buffé så det är bara att ta vad man önskar. Det finns mycket grönsaker, både kalla och varma, och det uppskattar jag. 

Vi badar lite till och lägger oss på solstolarna en stund. Sen går vi igenom den stora parken fram till vår hotellbyggnad, passerar poolbaren och poolen. Vi tittar till vår närmaste strand men badar sen en stund i poolen. Klockan 16:00 ska vi träffa killen som blivit vår guide som vi kan fråga om allt. Vi ska boka utflykter med honom. Vi bokar två privata utflykter i egen bil och chaufför.

Första ölen på Breakers

Genom parken till hotellet

På kvällen äter vi buffé i hotellbyggnadens restaurang och avslutar i poolbaren. Gällande alkohol så fanns det restriktioner även här på hotell. Vi fick de berättat för oss i natt när vi checkade in men då var vi för trötta för att förstå. Idag har vi i alla fall inte märkt av några sådana restriktioner.  

Det var jätteroligt att få tillbringa ett dygn i staden Doha i landet Qatar (utan resväska), men nu har äntligen semestern börjat. Första utflykten ska vi göra redan i morgon. Vi ska åka på ökensafari.

Här fortsätter resan