Lennon Wall och Karlsbron i Prag

Lennon Wall
Vi befinner oss i Prag och vi har börjat dagen med att titta på slottsområdet och Vituskatedralen. Förra inlägget slutar med att vi sitter vid slottsområdet, fortfarande högt upp med varsitt glas tjeckiskt vin och tittar ut över stad. Det vi ser närmast oss är Lesser Town och det är vårt nästa mål.

Vi fortsätter backen ner från slottsområdet. När vi kommer ner för backen hamnar vi först i en park med en miniatyr av TV-tornet som man ser på långt håll här i Prag. Vi går vidare genom parken och vid en vägkorsningen kan vi välja att gå rakt fram eller svänga till höger.

Vi väljer höger och hamnar på gator där vi tror att landets regering kan sitta. Här finns också något litet finare hotell och några ambassader. Vi går bara vidare och när vi kommer in i smeten av turister igen så har vi även hittat platsen för vår lunch. Vi testar alltid en McDonalds´ i varje land och det är den enkla anledningen till valet idag. 

Här i området finns massor av souvenirbutiker och några hundra meter bort ser vi Karlsbron. Vi ska inte dit riktigt ännu så vi lämnar huvudstråket igen och går mot Lennon Wall. Lennon Wall är en mur full av graffitti och temat är väl John Lennon. Vad han egentligen har med muren att göra vet vi inte. Det är kul att ha sett muren och nästa stopp blir en pub alldeles i närheten. Vi ska göra ett snabbstopp på The Wall Pub. 

Lennon Wall

Lennon Wall



Gremlin och Karlsbron

The Wall Pub, så klart nära muren

Mellan Lennon Wall och puben finns ett litet vattendrag och där stannar vi för att se Karlsbron från sidan och Gremlin som han verkar heta (enligt Google Maps). På puben får vi sen vår första Pilsner Urquell, en tjeckisk öl, som vi inte druckit hittills. 

När vi lämnar puben går vi mot Karlsbron och går över den. Karlsbron har funnits sedan 1300 talet och började byggas av Karl IV av Böhmen, därav namnet. Längs bron finns massor av skulpturer som säkerligen är intressant om man tittar närmare på dem. Bron är så klart full av människor och ännu än gång konstaterar vi att det är bra att vi är här i januari, för på sommaren är det väl ännu fler. 

Karlsbron åt ett håll

Slottsområdet från Karlsbron




Karlsbron åt andra hållet
Tillbaka i Gamla stan

På andra sidan bron är vi tillbaka igen i Gamla Stan, på några för oss okända och turistiga gator men snart är vi framme vid Gamla torget och vi hittar hem utan karta. Vi går hemåt och väl hemma slår vi oss ner på närmaste pub, Prague Beer Museum, för en öl. 

Nu behöver vi gå hem, vila lite och fixa till oss. Klockan 18:30 har vi bord på La Degustation, en av Michelinkrogarna här i Prag. Det ska bli mitt livs andra Michelinkrog och den ligger praktiskt nog alldeles bredvid vårt hotell. 

Här fortsätter resan