Bestående minnen av Maldiverna

Sista bilden från Kuredu
Nu är det några veckor sedan vi kom hem från Maldiverna, intrycken börjar lägga sej tillrätta.

Vi tyckte om Maldiverna, eller åtminstone ön Kuredu där vi bodde i sju nätter. Kanske är det inte solen, värmen och de fina stränderna vi kommer att minnas mest om några år. Det fanns annat som gav större intryck.

Först var det coolt att få flyga sjöflyg och att piloterna faktiskt körde sjöflygen barfota (något vi hört redan hemma).

Vad jag mer kommer att minnas är den fantastiska service vi fick från det att vi landade på Male flygplats tills vi lyfte och flög hemåt. Har aldrig upplevt att vi varit så omhändertagna. Vi blev servade med precis allt (utan att vara påträngande). Servicen fanns när vi behövde den. Vi hade en guide när vi kom fram, transfer, städning av rummet, service vid matbordet, taxibilar, utflykter, fotografering och i receptionen fick svar på frågor om allt tänkbart.

Vad jag mer kommer att minnas är att vi bodde i Sangu Water Villa, första gången vi bodde i ett hus ute i havet. Kommer att minnas att det en natt blåste så jag trodde huset skulle falla ner i havet (en överdrift). Kommer att minnas att jag kunde sitta på toaletten och se ut över havet.

Sand överallt på ön
Sand på golvet i barer och restauranger




Jag kommer att minnas att hela ön är täckt av sand. Golven på restauranger och barer är av sand. Eftersom det var sand överallt gick alla omkring barfota till frukost lunch och middag.

Det var helt enkelt väldigt enkelt att vara på Kuredu. Den enda klädkod som finns är att du sitter inte i restaurangen med bara badkläder. Du ska vara påklädd, en typ solklänning över bikinin eller för killarna, något även på överkroppen. Inga konstiga klädkoder alls.

Taxibilarna, de eldrivna taxibilarna med glada och pratsamma chaufförer som körde oss överallt. De ingick i All-Inclusive så de åkte man dagligen, ofta flera gånger. 

Bryggan till vårt hus
Barfota överallt hela veckan

Ön är två kilometer lång och max 500 meter bred där den är som bredast. Det är en av de större öarna för turister. Det finns bara Kuredu Island Resort och bungalows runt hela ön. Det finns massor att göra förutom att sola och bada, enklast ser du nog alla aktiviteter på deras egen websida. Dyker man så är det så klart i havet man ska vara.

Vi som inte dyker ser små hajar, rockor, sköldpaddor, andra små fiskar väldigt nära land. Vill man simma på ett rev behöver man simma ut en bra bit och jag gjorde aldrig det.

Vi skulle ha deltagit på en snorkelutflykt men Janne och Oscar blev magsjuka den dagen. Sen blev det regnigt och blåsigt så det blev inte aktuellt mer. Vilket väl förmodligen är rätt synd.

En annan sak vi kommer att minnas är att vi åt lunch på en restaurang nästan sex meter under havet. Den restaurangen ligger på Hurawalhi, en ö bredvid alldeles bredvid Kuredu. 5.8 Underwater Restaurant är namnet på restaurangen.

En liten haj vid bryggan
Har aldrig sett så blått hav

Och så stränderna då…så klart var det jättefint. Det blåaste vatten jag någonsin sett och sand, som sagt, över hela ön.

Ska man vara lite skeptisk så är det mycket varor som behöver transporteras till ön. Det lär vara en hel del avfall som också måste lämna ön. Det låter inte helt klimatsmart. Vill ändå tillägga att Kuredu Island Resort har ett miljöengagemang som de jobbar med.

Vi tyckte att Maldiverna var toppen och vi är jättenöjda med vår resa. Janne och jag har redan pratat om att resa tillbaka till Maldiverna, till en annan ö, en lite mindre ö. Vi får väl se, många platser finns det som jag vill resa till...