Vi vinkar hem i webbkameror på Kuredu, Maldiverna

Poolen vid Sangu Bar
Vi befinner oss på ön Kuredu, Maldiverna. Vi har sovit här i sex nätter nu och har bara en enda hel dag kvar på resan. I morgon ska vi resa härifrån. De sista dagarna har det varit regnigt och blåsigt. Vi bor i Sangu Water Villa, ett hus ute i havet. 

Det var en himla liv på blåsten och havet i natt. Trodde nästan att huset skulle ramla ihop (med viss överdrift). Man kunde känna att huset gungade i vågorna (men tror att det är byggt på ett sett så att det ska gunga med istället för att hålla emot vågorna). Ett himla liv har det i alla fall varit, men vinden avtog något mot morgonen. 

Oscar och Janne har varit magsjuka men idag mår alla bra igen. Vi äter som vanligt frukost på Sangu Restaurant. Jag har blivit lite skeptisk till buffén och äter bara rena varor och varm mat, inga kalla röror. 

Vädret blir sakta bättre och eftersom det inte regnar längre lägger vi oss vid poolen. Efter någon timme kan man börja skymta solen bakom molnen och efter ytterligare någon timme så kan man se solen bakom molnen. 

I palmen finns webkameran

Hej skrivet framför webkameran



Det roligaste som händer under dagen är att vi har bestämt med Jannes mamma att vi ska vara vid en av öns två  webkameror klockan 14:00. Klockan 14:00 är vi vid webkameran, skriver Hej i sanden och Janne ringer sin mamma. Vi vinkar in i webkameran och hon ser oss i sin dator. Lite kul grej! 

Som kuriosa kan nämnas att Janne har tittat på dessa webkameror hemma innan vi åkte flera gånger om dagen. Här är webbsidan där du kan hitta kamerorna - https://www.kuredu.com/webcams/

Trots ett ganska mulet väder blir vi kvar på stranden hela dagen. Innan vi går hemåt tar vi någon drink på Sangu Bar.  

Vägen från Sangu Bar till vårt hus

Jag med en pina colada i Sangu poolen



Vad som är kvar av dagen är sista kvällen. Vi har redan ätit på alla de fyra restaurangerna som ingår i vår All-Inclusive så i kväll har vi bokat bord på The Far East, en av de restauranger som inte ingår. 

Här fortsätter resan