Sista kvällen går vi till piren på Kuredu, Maldiverna

Stranden i nattbelysning
Vi har kommit till sista kvällen här på ön Kuredu, Maldiverna. I morgon ska vi lämna Maldiverna och åka hemåt igen. För att göra sista kvällen lite trevlig har vi bestämt oss för att äta på restaurang The Far East, en asiatisk restaurang som inte ingår i vår All-Inclusive. Restaurangen ligger i vad vi kallar centrum av ön.

Det blir sushi till middag och en dessert med tropiska frukter och choklad. Som en lite extra finess på middagen beställer vi även Saké. När middagen är avklarad ska vi göra den sista av aktiviteterna vi har kvar här på ön. 

Vi har fått veta att det finns en bar längst ut på piren och att havet är upplyst. För att komma till piren behöver vi gå över stranden. Jag tar en omväg för att fotografera skylten med Love. Jag har inte fotograferat den i mörker tidigare.  

När vi har passerat stranden går vi ut på piren. Det är samma pir som där vårt sjöflyg gick i land för sex dagar sedan. Sjöflygen flyger inte på natten och vi kan se att i alla fall ett plan har stannat för natten här på ön. I horisonten ser man konturer och lampor av andra närbelägna öar. Man ser öarna även på dagen men då utan lampor.

Love-skylten på stranden
Oscar vid den upplysta piren

Ute på piren finns en bar men den är stängd för dagen. Vi roar oss istället med att titta efter fiskar i det upplysta havet. Vi ser lite fiskar men det är ingen av dem som imponerar stort på oss. Det sägs annars att det ska vara lätt att se fina fiskar har vid piren (det är väl därför det är upplyst) så vi kom nog bara vid fel tillfälle. 

Här ute på piren finns även gungor, i form av soffor. Vi har provat några olika varianter av gungor den här veckan på ön så även den här gungan måste så klart provas. 

Janne o Oscar väntar på taxi

Janne o Oscar i gungan vid piren


Nu är vi klara med de vi tänkt göra här på ön och går tillbaka längs piren, tillbaka till ön och huvudreceptionen. Här beställer vi en taxi, de små eldrivna bilarna utan fönster. Det har varit en jättelugn och jättemysig sista kväll här på Kuredu.

Taxibilen kör oss tillbaka till Sangu Water Villas. Vi går bryggan fram till rum 502 där vi har vårt hem en natt till. I morgon hoppas vi också att vi får möjlighet att besöka huvudstaden Malé några timmar.