Vår Sangu Water Villa på Kuredu, Maldiverna

Sangu Water Villa 502
Idag ska vi lämna ön Kuredu, Maldiverna. Vi hoppas att vi senare under dagen får möjlighet att titta lite på huvudstaden Malé innan vi flyger hemåt. 

Ön Kuredu och vårt resort Kuredu Island Resort har varit helt fantastisk. Vi har bott i Sangu Water Villa, rum 502. Vi tyckte genast om villan som sägs vara 70 kvm, vilken den förmodligen är när man räknar med verandan. Oscar bodde i en extrasäng, som förmodligen fungerar som soffa om man är två personer. Det var en riktig säng även för honom. 

Rummet är fint med utgång till verandan. Badrummet är snudd på lika stort som rummet och fascinerande nog har även badrummet en utgång till verandan. Coolt, tyckte vi. Man kunde alltså sitta på toastolen och titta ut över havet. Ville man vara i fred så gick det att stänga för fönstret. Badrummet hade två handfat och en stor dusch.

Verandan var en plats där vi hängde rätt mycket. Här fanns ett bord och några stolar, i andra änden fanns en säng med en tjock dyna där man kunde ligga och vila en stund. En trappa ner från verandan fanns vad jag vill kalla soldäck. Här fanns två solstolar och strax bredvid solstolarna fanns trappen ner till havet. 

Dubbelsängen
Minibaren och utgången till verandan

Det är första gången som vi bor i en villa ute i havet så för oss var hela grejen kul. Framför verandan och soldäcken fanns bara havet. De dagar solen sken och vi satt på verandan såg vi solen gå ner alldeles framför oss. Det var verkligen jättemysigt. 

Drinken till solnedgången fanns i minibaren i vårt rum, två meter från stolen, och allt i minibaren ingick i vår All-Inclusive. Det vi fick att drick var läsk, öl, vin (inte champagne). Starksprit fanns men i små mängder. Minibaren fylldes på varenda dag.

Platsen vid solnedgång
Platsen för vila

Platsen för sol och bad

En stor dusch

För att gå till vår närmaste restaurang, Sangu Restaurant & Bar gick vi längs bryggan eller längs stranden, bara att välja. Det tog någon minut så var man där. Sangu Water Villas har en egen reception där man kan få hjälp med allt man undrar. Här kunde man bland annat ringa taxi, de små eldrivna bilarna om man vill längre bort som exempelvis till vad vi kallar centrum.

Utsikt från toastolen
Det fanns två handfat

Det var väldigt enkelt att leva på Kuredu Island Resort och vi har haft fantastiska dagar. Vilken service vi har fått, från början till slut. Fantastisk service från vår städare, från vår servitris på Sangu restaurangen, från flera taxichaufförer, från personal i de två receptionerna vi använde, bara för att nämna några som vi träffade. 

Vi frågade vid receptionen vid Sangu Water Villas om det är möjligt att besöka Malé innan vi reser hemåt. Det är möjligt! Vi fick veta att vi kan ta en taxi från flygplatsen. Det ska vi så klart göra, men först sjöflyg igen, nu från Kuredu till Malé.

Här fortsätter resan