Hejdå Kuredu, vi har haft en jättefin och bra vecka

Piren där vårt sjöflyg står och väntar
Vi befinner oss på ön Kuredu, Maldiverna. Vi har sovit här på Kuredu Island Resort i sju nätter. Idag ska vi åka hem. Resan hem börjar med att vi åter igen ska flyga sjöflyg, vilket vi alla tyckte var en rätt häftig upplevelse. 

Sjöflyget blir lite försenat men vi kommer iväg strax efter klockan 14:00. Det är vårt resort som har bestämt när vi ska lämna ön. Vi har väldigt gott om tid på oss till flyget från Malé, hemåt via Dubai, ska flyga. 

Vi har haft några dagar med regn men idag har det strålande sol igen. Jag har hunnit med att fånga in de sista solstrålarna på vårt eget soldäck innan vi skulle checka ut. Vi har sagt tack och hejdå till den personal som har servat oss något alldeles enormt de dagar vi varit här.

Vi har haft en jättebra veckan och ön är verkligen jättefin. Jag fick möjlighet att ta de sista vackra bilderna på stranden inne i vad vi kallar centrum.

Sista bilden på vad vi kallar centrum
Sista bilden på stranden i centrum

Sjöflyget lyfter och jag sätter fokus på att titta på alla atoller igen. Det var det som var så coolt när vi flög sjöflyget till Kuredu. Kan förstå att jag blev imponerad när flög från Male till Kuredu. Det blir tätare och tätare med atoller och atoller med bebyggelse ju närmare Male vi kommer. Jag tycker nästan det är synd att vi ska landa. 

Janne och vår sjöflyg
Hela familjen på rad i sjöflyget

Vi landar och går mot en buss som ska ta oss till den "riktiga" flygplatsen. Här blir vi genast omhändertagna av en kille från Hummingbird (precis som när vi kom hit första gången). Han vet allt om oss, vilket plan vi ska med och att vi har bokat Lounge som öppnar om några timmar (öppnar tre timmar innan flygets avgång). 

Vi berättar för honom att vi vill åka in till Male stad några timmar innan vi ska resa hem.

Vi närmar oss Male

Atoller i havet - från sjöflyget


Servicen vi fått i det här landet är bland de bästa vi någonsin upplevt. Killen från Hummingbird följer oss hela vägen, han visar var vi kan lämna vårt bagage och han visar oss till taxibilarna. Innan han släpper oss vill han fotografera våra pass (är sannolikt en säkerhetsåtgärd). Om det händer oss något ska han veta att han skickat in oss till Male. Vi får ganska snart en taxibil som kör oss till Male, där vi avslutar resan några timmar. 

Här fortsätter resan