Fisk- och grönsaksmarknad i Male, Maldiverna

Hamnen vid fisk- och grönsaksmarknaden
Vi befinner oss i Male, huvudstaden på Maldiverna. Vi har tillbringat sju nätter på ön Kuredu och nu är vi på väg hemåt. Flyget hem via Dubai startar inte förrän i kväll vid 23-tiden så vi har massor av timmar kvar innan vi ska fortsätta hemåt. 

Vi har lämnat in vårt bagage på förvaring på flygplatsen i Male. Vi sätter oss i en taxibil och ber den köra oss in till Male. Jag hade så klart läst på lite och hittat en liten del av staden som har mycket att erbjuda. Vi ber taxichauffören att köra oss till Fiskmarknaden och vi vet att alldeles bredvid fiskmarknaden finns en grönsaksmarknad. Det blir en bra början.

För att komma till Male från flygplatsen åker vi över en jättelång och rätt fin bro. Bron är 1,39 kilometer lång och den öppnades så sent som i augusti 2018. Det går även att åka båt mellan flygplatsen och Male stad, men vi letade aldrig efter de båtarna. Priset vi betalade för taxiresan in till staden var 6 USD. 

Fiskmarknaden
Torkad fisk

Bananstock

Små paprikor

Fiskmarknaden är en fiskmarknad kort och gott. Vi tycker att alltid det är kul att titta till fiskmarknader. Här såldes fisk vid olika stånd inomhus, under tak. Många fiskar fanns det, i diskarna och ibland på golvet. Det är ingen stor marknad så ganska snart har vi gått igenom alltihop. Kul att ha sett fiskmarknaden, sådant är alltid en liten upplevelse.

Nu går vi bara över gatan så kommer vi till grönsaksmarknaden. Grönsaksmarknaden är inte heller jättestor men det finns ändå massor av stånd som säljer alla möjliga slags grönsaker. Här finns så klart mycket ätbara saker vi vet vad det är men minst lika många ätbara saker vi inte har en aning om vad det är. 

Okänd vara
Okänd vara

Okända kryddblad
Något slags godis

Som kuriosa kan nämnas varför bladen är intressanta. De dagar vi varit på ön Kuredu har vi ätit många för oss okända blad som sades vara väldigt näringsrika, bland annat har vi ätit curryblad (vad det nu är för något). 

Marknaderna blev en jättebra start på vår sightseeing här i Male. Vi lämnar marknaderna och går vidare in i staden. Det finns några platser till på att-besöka-listan. Vi ska se någon fin park, någon moské och presidentens palats.