Besöker Kolgrillshörnan i Mariestad

Restaurang Kolgrillshörnan
Janne är född och uppvuxen i Mariestad och det är anledningen till att vi har varit där vi många tillfällen. Det är ingen stor stad så när det dyker upp någonting nytt så vet man vanligen om det. 

Den här gången har vi fått veta att det har öppnat en ny restaurang i stadens centrum. Kolgrillshörnan och där serveras libanesiska rätter. Sista kvällen i Mariestad har vi bestämt oss för att äta där. Vi bokar bord tidigt under dagen för att vara säkra på att få ett bord.

Vid 18:30 är vi på plats på restaurangen. Vi får ett bord i rummet längst in. Det finns även bord utomhus men vädret är inte tillräckligt varm och dessutom småregnigt så vi väljer att sitta inomhus.

Vi är nästan först i restaurangen men ganska snart är det fullt av gäster vid borden inomhus. När jag fick veta om den nya restarungen började jag googla och upptäckte att restaurangen drivs av en ung tjej som uppfyllt sin dröm. Det är hon som serverar oss genom kvällen. Servicen är på topp och det är roligt att veta att det är hennes dröm vi får uppleva. 

Det finns ganska mycket att välja på menyn och vi valde meze, några olika smårätter. Jag beställer falafel, baba ganosh och halloumi (vegetariskt av en tillfällighet). Efter maten äter vi baklava. Det är hur sött som helst precis som det ska vara. Maten är god.

Falafel
Halloumi


Baba Ganosh
Baklava

Det kändes roligt att besöka restaurangen. Det fattas lite detaljer som libanesisk öl och libanesiskt vin men det sades vara på ingång. Det fattas också lite detaljer för att få ner ljudvolymen i rummet, men även det sades vara på gång. 

Jag kommer i vilket fall som helst att ge restaurangen en chans till när vi besöker Mariestad igen. Hoppas att de fått till det som saknas och det kommer att bli jättebra. Efter middagen drar vi oss ner mot hamnen, som så många gånger förr.