Solnedgången vid hamnen i Mariestad

Jag på restaurang Bojen
Efter en trevlig middag på den nyöppnade restarungen Kolgrillshörnan i Mariestad drar vi oss ner mot hamn, som så många gånger förr.

Det är lördag, klockan är runt 21:00 och vi vill inte gå till hotellet riktigt ännu. Det som ser mest öppet ut vid hamnen är restaurang Bojen. Köket är kanske stängt men vi är välkomna att sitta ner och ta något att dricka, varsin öl blir det. Ofiltrerad Mariestad. Är det någonstans i världen man ska dricka Mariestad så är det väl här (men öl bryggs dock inte i Mariestad). 

Bojen samt restaurang Sill & Dynamit är väl de två mest besökta restaurangerna här vid hamnen. Sill & Dynamit var tidigare den bästa restaurangen i stan, men tror att det numer är Kings Fisher, som inte ligger vid hamnen utan mer i centrum. Vi har ätit på båda och de är klart värda att besöka båda två. 

Mariestad är en fin sommarstad. Här vid hamnen är det jättemysigt på sommaren. Vi har suttit här många gånger och jag har snöat in på solnedgångar mer än en gång. Solen går ner i Vänern bakom båtar och träd. Det kan vara så vackert och så klart händer det även idag. 

Solnedgång i Mariestad

Solnedgång vid hamnen i Mariestad






Solnedgång i Mariestad
Solnedgång vid hamnen i Mariestad


Jag tar säkert fyrtio bilder på solnedgången bara i kväll. Fascinerad över alla färger som solen skapar. Inte ens i Mariestad har jag sett de här färgerna vid solnedgången.

Det blir en öl till sen går vi bara över gatan till hotellet där vi ofta har bott - Vänerport. I morgon ska vi köra hem till Täby igen.