Come to Norden - utställning på Nordiska Museet

Idag ville vi bara göra någonting för att komma hemifrån. Det blev en tur in till Stockholm. Vi började med att besöka Nordiska Museet. Anledning är att de just nu har en utställning som heter "Come to Norden". Utställningen består av 130 gamla reseaffischer som ska få turister att vilja resa till Norden. Det kändes som en trevlig liten utställning som man kan slå igen en lördag (som enligt prognosen ska bli lite småregnig). 

Utställningen var lagom stor och det var intressant att se hur våra nordiska länder marknadsfördes i turismens begynnelse. Många av affischerna var riktigt fina. Här nedan några av de affischer jag tycker var intressanta eller bara fina.

Här en länk till Nordiska museet. https://www.nordiskamuseet.se/utstallningar/come-norden Utställningen håller på till 6 november 2022.












Eftersom vi ändå är inne på Nordiska museet tittar vi även på utställningen om att isen smälter i Arktis. Även den mycket lärorik och intressant. Efter museet ska vi göra en pubrunda på söder men det visar sej att vi blir kvar länge på ett enda ställe - Hernö Gin.