Hernö Gin Bar blev en oväntat trevlig aktivitet

Hernö Flight - fyra olika smaker
Idag är det en sådan där dag när vi har bestämt oss för att roa oss i Stockholm. Vi har börjat med att besöka utställningen av gamla reseaffischer på Nordiska museet, besökt ett galleri i Gamla stan och puben Liffey i Gamla stan. 

Nu är planen att vi ska dra oss mot Söder och besöka några pubar till, pubar som vi aldrig har besökt. Regeln är att vi dricker en öl på varje ställe så hinner vi med flera nya pubar. 

Idag visar det sej att våra regler inte alls håller. Första stopp blir Hernö Gin, i hörnet av Hornsgatan och Götgatan. Jag har aldrig hört talas om Hernö Gin så jag förväntar mej att vi ska beställa varsin gin & tonic och sen gå vidare till nästa ställe, men det blir inte så...

Vi blir placerade vid bardisken, vilket är helt ok. Vi berättar att vi aldrig varit där och att vi inte vet något om Hernö Gin. Personalen är kunnig om vad de serverar så beställningen vi gör är Hernö Flight - fyra olika smaker. Blå, vit. rosa och svart 2 cl av varje. Under varje glas finns ett underlag som visar vilken sort som finns i glaset. 

När jag skriver det här kan jag inte minnas exakt vad de smakade men minns att den svarta var typ 57% och de övriga lite mer normala procentsatser för gin. Jag kan heller inte minnas vilken smak jag gillade bäst men tror det var den med vit underlägg.  

På väggen framme vid baren

De fyra smakerna vi börjar med

Tror ni får bättre information om de olika smakerna om ni besöker Hernös egen hemsida.

Medans vi druckit av de fyra smakerna har vi suttit och tittat på vad det finns fler för färger på hyllan bakom bardisken. Vi beställer ytterligare två smaker. Nu beställer vi den gula och någon en annan som också får ett vitt underlägg. Den med vitt underlägg är en röd gin och smakar mer som ett sött typ portvin och inget som tilltalade oss alls. 

Vi avslutar med ytterligare ett glas som får ett underlägg som är vitt med färgerna gult och rosa. Vi får berättat för oss att det är en sort som bara finns på den här baren i Stockholm. Huvudstadsgin eller något liknande kallar de det. 

Vi fortsätter med dessa två

Hela väggen med vad som finns att välja




Jag tycker det var jättetrevligt och helt oväntat att vi skulle ha en så trevlig stund på Hernö Gin Bar. Det kändes som en liten turistaktivitet liknande vad vi upplevt tidigare. 

Vi har tidigare varit på Whisky Experience i Edinburgh som var en riktig upplevelse (och inte bara en bar) och nu i sommar har vi varit på Mackmyra Whisky i Gävle därför var det roligt att bara helt oväntat hamnade på ett ställe till där vi fick provsmaka olika smaker av Hernö Gin. 

"Huvudstadsgin"
Lite från drinkmenyn


Intressant tycker jag också det är att när vi var på Maldiverna (Kuredu) nu i sommar som såg Janne att det fanns Hernö Gin på en av restaurangerna. Fascinerande tycker jag att ett svenskt, för mej, helt okänt gin har hittat ända dit.

Destilleriet som gör Hernö Gin ligger i en liten ort strax utanför Härnösand och vem vet om vi åker dit en dag och tittar också. Att resa lite mer norrut är helt klart intressant.

Är du det minsta intresserad av gin så kan det vara en  kul grej att besöka Hernö Gin Bar. Några fler pubar blev det inte den dagen. Vi gick bara rakt över gatan och åt Tapas, sen blev det taxi hem.