Sandbanken en sevärdhet på Kuredu, Maldiverna

Stranden där vi hänger idag
Vi kom till ön Kuredu på Maldiverna igår. Vi gick så klart ut på stranden och promenerade in mot vad vi kallar centrum. 

Planen för idag är att gå ut på stranden men idag ska vi gå åt andra hållet. Idag ska vi gå mot sandbanken och de gungor som vi har sett på bilder. Vi börjar där så får vi se vad som händer.

Efter frukosten i Sangu Restaurant går vi hem till vår vatten-villa igen. Janne har bestämt sej för att snorkla lite från vår veranda, bara för att han kan. Det kan vara strömt utanför våra villor så han simmar inte långt.  

När badet vid villan är avklarat går vi till stranden, på andra sidan ön, några hundra meter från vår villa. Oscar och Janne snorklar en stund. Jag lägger mej i en solstol. När jag tröttnat på solstolen (vilket är ganska snabbt) tar jag min Iphone och börjar sakta gå mot sandbanken som ligger några hundra meter därifrån. Oscar och Janne kommer strax efter. 

Sandbanken på Kuredu ligger så långt väster ut man kan komma på ön. Ön sticker ut som en spets i havet. Spetsen består så klart av sand och havet finns på båda sidor. Sandbanken är en sevärdhet här på ön. Bland annat så erbjuder fotografer att ta fina bilder här vid solnedgången.


Sandbanken
Jag ute på sandbaken






Den mörka fläcken är rockan

Janne och Oscar ute på sandbanken





Nu är det inte solnedgång utan förmiddag men fint är det i alla fall. Finns inte mycket mer att säga om det. Vi tar så klart en massa foton, bara mer eller mindre fina. När vi lämnar sandbanken ser vi en rocka som simmar alldeles vid strandkanten.

Nu är vi på väg till gungorna som vi har sett på bild. Ett stenkast från sandbanken finns gungorna och vi ser de redan innan vi börjat gå däråt. Här vid gungan och sandbanken finns en av webkamerorna som finns på ön. men skriver om dem i ett senare inlägg. 

Oscar och gungan
En häger på stranden

Det finns inte mycket mer att säga om gungorna än att jag tycker det är ett coolt inslag i miljön. När vi har gjort våra små upptäcker av sandbanken och gungan går vi tillbaka till den delen av stranden där vi lagt ifrån oss våra saker. Stranden vid Sangu Restaurant & Bar. 

Vi äter lunch, solar, badar, snorklar, tar en drink i baren och sen går vi hem till vår vatten-villa. I kväll blir det 70- och 80-talsmusik vid en av barerna i centrum.