På kvällen hänger vi i baren på Kuredu, Maldiverna

Vin på verandan
Vi befinner oss på ön Kuredu, Maldiverna. Vi har kommit till vår andra kväll här. Vi har fyra restauranger där vi får äta på vår All-Inclusive Plus. 

Hittills har vi bara ätit på vår närmaste Sangu Restaurant. I kväll ska vi äta på Bonthi Restaurant inne i vad vi kallar centrum. Vi bokade redan igår för när vi inte äter på vår närmaste restaurang behöver vi boka i förväg. 

När vi kommer hem från stranden vill Oscar snorkla runt vårt hus. Han kliver ner i havet från vår veranda och snorklar en stund. Janne och jag sitter på verandan och dricker vin från minibaren (allt i minibaren ingår i vår All-Inclusive). Från verandan ser vi solen som är på väg att gå ner bakom havet.

När solen gått ner gör vi oss klara för att ta oss till Bonthi Restaurant. Vi går till vår närmaste reception och ringer efter en taxi, en liten elbil utan fönster och dörrar. Det går med all sannolikhet att gå in till centrum men gissar att det tar kanske tjugo minuter (inte heller Google Maps vet exakt).

Middagen smakar så klart bra och även här är det uppdukat med buffé, mycket italienskt, som är temat för dagens middag. 

Efter middagen stannar vi i Babuna Bar, en stor bar alldeles bredvid restaurangen. Det finns olika aktiviteter varenda kväll. Just i kväll spelas det 70- och 80-tals musik här i baren. Ute vid poolen finns en DJ som redan har börjat spela. 

Upplyst pool på Babuna Bar

Upplyst pool och musik med DJ



Janne och Oscar på Babuna Bar

Kvällens solnedgång




Vi slår oss därför ner utomhus vid poolen. Poolen är upplyst i blått. I mitten av poolen finns en fontän som väl också gör sitt till stämningen. Här sitter vi och bara kopplar av till gammal musik och för Janne och mej många gånger nostalgisk. Oscar som är verkligt musikintresserade verkar också gilla att vara där. Några få sällskap börjar dansa, kanske blir det mer dans senare på kvällen. Gissar att vi lämnar baren runt 23:00. Beställer en taxi och åker hem till vår vatten-villa igen. 

I morgon väntar Jannes riktiga 60-års present. Vi ska äta lunch på en restaurang 6 meter under havet.

Här fortsätter resan